Reklamsız Sözcü

İftar Menüsü: Ramazan 2016 2. gün için iftar menüsü – İftar’a ne kadar kaldı!

2016 Razaman ayı dün başladı. Peki Razaman'ın ikinci günü iftar için ne yemek yapılabilir? İşte Ramazan'ın 2. günü için iftar menüsü, yemek tarifleri ve iftara ne kadar kaldı sorusunun cevabı...
11:227 Haziran 2016
İftar Menüsü: Ramazan 2016 2. gün için iftar menüsü – İftar’a ne kadar kaldı!
2016 Razaman ayı dün başladı. Peki Razaman'ın ikinci günü iftar için ne yemek yapılabilir? İşte Ramazan'ın 2. günü için iftar menüsü, yemek tarifleri ve iftara ne kadar kaldı sorusunun cevabı...

2016 yılının Ramazan ayında bugün 2. gün. Peki 7 Haziran Pazartesi yani Ramazan ayının 2. günü için iftar saat kaçta? Haberimizin devamında ikinci gün için iftar menüsü ile beraber İl İl Ramazan imsakiyesi yani iftar vakti ve imsak vakti bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ramazan ayı ile birlikte evlerde iftar telaşı da başladı. Ramazan boyunca iftarda yemek olarak yapabileceğiniz şeylerle ilgili ramazan menüsü önerileri hazırladık. İşte Ramazan’ın ikinci günü için  Fevziye Sürmeli’den iftar menüsü ve yemek tarifleri…

2. GÜN İÇİN İFTAR MENÜSÜ ÖNERİSİ

Ispanak Kalyesi
Hürrem Sultan Pilavı
Peynir Lokması
Kabak Bastı

Fevziye Sürmeli'den Osmanlı Kabak  Bastı tarifi:

400 gr kuzu eti
3 yemek kaşığı tereyağ
4 soğan
3 ad. kabak
150 gr haşlanmış nohut
80 gr koruk suyu
1,5 yemek kaşığı kuru nane
Tarçın
Tuz

osmanli kabak

YAPILIŞI:
Etleri küçük kuşbaşı doğrayın ve yağda kavurun. Tuzunu ekleyip az su ile pişirin. Soğanları halka halka kesip tereyağında kavurun. Kabağı kalın dilimler halinde kesip etlerin üzerine ilave edin. Soğanları, nohutu ve üstüne ikinci bir kat kabak ekleyip pişmeye bırakın. Piştikten sonra koruk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatıp altını kapatın. Kuru nane serpin. Servis tabağına alın, üzerine tarçın serpin. Bu yemek 16.yy Topkapı Sarayı yemek listesinde “Koruklu Kabak Aşı” olarak geçmektedir. Balkabağı ile pişirilir. 19.yy'da asma kabağı ile pişirilmaya başlanmıştır.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet