Reklamsız Sözcü

İftar Menüsü: Ramazan 2016 3. gün için iftar menüsü – İftar’a ne kadar kaldı!

2016 Razaman ayı dün başladı. Peki Razaman'ın üçüncü günü iftar için ne yemek yapılabilir? İşte Ramazan'ın 3. günü için iftar menüsü, yemek tarifleri ve iftara ne kadar kaldı sorusunun cevabı...
10:408 Haziran 2016
İftar Menüsü: Ramazan 2016 3. gün için iftar menüsü – İftar’a ne kadar kaldı!
2016 Razaman ayı dün başladı. Peki Razaman'ın üçüncü günü iftar için ne yemek yapılabilir? İşte Ramazan'ın 3. günü için iftar menüsü, yemek tarifleri ve iftara ne kadar kaldı sorusunun cevabı...

2016 yılının Ramazan ayında bugün 3. gün. Peki 7 Haziran Pazartesi yani Ramazan ayının 3. günü için iftar saat kaçta? Haberimizin devamında ikinci gün için iftar menüsü ile beraber İl İl Ramazan imsakiyesi yani iftar vakti ve imsak vakti bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ramazan ayı ile birlikte evlerde iftar telaşı da başladı. Ramazan boyunca iftarda yemek olarak yapabileceğiniz şeylerle ilgili ramazan menüsü önerileri hazırladık. İşte Ramazan’ın ikinci günü için Fevziye Sürmeli’den iftar menüsü ve yemek tarifleri…

3. GÜN İÇİN İFTAR MENÜSÜ ÖNERİSİ

Etli Ekşili Yaprak Sarma
Nohut Çorbası
Böğürtlen Peltesi
PAZILI CACIK (MASTAVE)

Fevziye Sürmeli'den pazılı cacık tarifi:
Pazılı Cacık 15.-16.yy.'da İstanbul mutfağında saptanabilen tek soğuk yemektir. Cacığa benzer. İlk kez Osmanlı Divan üyeleri yemeğinde servis edilmiştir.

1 demet pazı
350 gr yoğurt
Sarmısak
Çörek otu
Tuz

Yapılışı: Pazı yapraklarını ayırın, saplarını uzunlamasına ikiye bölün, parçalara kesin. Tuzlu suda 4-5 dakika haşlayın, suyunu iyice süzün. Dilediğiniz miktarda sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın, tuzlayın ve pazıları ekleyin. Üstünde biraz yağ ve çörek otu gezdirip servis edin.

Son güncelleme: 12:5708.06.2016
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet