Hoş tadımlık olarak et tartar ve yanındaki rose şarap uyumu çok güzeldi. Soğuk deniz mahsülleri tabağındaki favorim kesinlikle lakerdaydı. Alıştığımız dolmanın altına koyulan kayısı çok keyifli bir yorumdu. Kuzu harika bir sosla ve siyez bulguru ile ağızda eriyordu. gurme-2 Menünün en büyük özelliği ise tamamiyle yerel ürünlerden oluşması…Başarılı şef Tevfik Alpaslan menüyü oluştururken gerçekten eşleşmede de çok titiz davranmış. Şeflerin başarısının en büyük anahtarı işletme sahiplerinin vizyoner olmaları… Her zaman söylerim şefler sanatçı gibidir özgünlükleri olmazsa başarı da olmaz. gurme-3 Ekmekler ekşi maya ve gerçekten çok lezzetliydi. Benim için ekmek çok önemli. Ekmeği güzel bir restoran her daim iyi yemek çıkartır çünkü iyi ekmek gerçekten emek ister. Tatlı tabağı da çok başarılıydı. Çikolata mus ve üstündeki çikolata ağızda eriyordu. Yaz olmasına rağmen restoran yine doluydu. gurme-4 Escale’in sahibi Yücel Bey Mısır Çarşısındaki Pandelliyi almış ve Ekim ayında açacakmış. Gerçekten çok güzel bir haber çünkü hepimiz Pandelli gibi eski bir değeri kaybettiğimiz için çok üzülmüştük. gurme-1 Umarım uzun seneler devam eder çünkü sürekli açılıp kapanan restoranlar hepimizi çok üzüyor. Yemek severler ve özellikle fine dining konseptinde arayışta olanlar için Escale gerçekten iyi bir adres…