Reklamsız Sözcü

Kaplıca turizmi ile tanınan ilçemiz: iHSANiYE

Ege ve İç Ana­do­lu Böl­ge­si ara­sın­da, iki böl­ge­nin de kül­tü­rü­nü ya­şa­tan ili­miz Af­yon­ka­ra­hi­sa­r’­dan her­ke­se mer­ha­ba.
Ebru ERBERDİ
23:4429 Ekim 2016
Kaplıca turizmi ile tanınan ilçemiz: iHSANiYE
Ege ve İç Ana­do­lu Böl­ge­si ara­sın­da, iki böl­ge­nin de kül­tü­rü­nü ya­şa­tan ili­miz Af­yon­ka­ra­hi­sa­r’­dan her­ke­se mer­ha­ba.

Ege ve İç Ana­do­lu Böl­ge­si ara­sın­da, iki böl­ge­nin de kül­tü­rü­nü ya­şa­tan ili­miz Af­yon­ka­ra­hi­sa­r'­dan her­ke­se mer­ha­ba. Af­yo­n'­un ku­zey il­çe­le­rin­den bi­rin­de­yiz bu se­fer, İh­sa­ni­ye'yi keş­fet­mek için yo­la çı­kı­yo­ruz. İl­çe­mi­zin ta­ri­hi Frig­ya­lı­la­r'­a ka­dar uza­nı­yor. Bu yüz­den pek çok ta­ri­hi eser bu­gün İh­sa­ni­ye'de zi­ya­ret edi­le­bi­lir bir şe­kil­de ya­şa­tı­lı­yor.

17

Bükme

Malzemeler: – 1 kg. un – 1 çay bardağı sıvı yağ – 1 yemek kaşığı iç yağı – 1 su bardağı yeşil mercimek veya patates – 100 gr. Haşhaş – 1 baş soğan – Tuz, karabiber

Ya­pı­lı­şı: Unu, tu­zu ve ılık su­yu ka­ta­rak ha­mu­ru yo­ğu­run. Ha­mu­ru yo­ğur­duk­tan son­ra sof­ra bo­yun­ca ola­bil­di­ğin­ce ge­niş şe­kil­de açın. Ha­mu­ru yağ ve haş­haş ile yağ­la­yın ve ru­lo şek­lin­de kat­la­yın. Kat­la­dık­tan son­ra lok­ma lok­ma ke­sin. İçi­ne yağ­da ka­vur­du­ğu­nuz so­ğa­nı ve tu­zu, ka­ra­bi­be­ri de ka­tıp ka­rış­tı­rın. Dik­dört­gen şek­lin­de­ki ha­mu­ra bu iç har­cı­nı ko­yup ha­mu­ru kat­la­yın ve tep­si­ye di­zin.

16

Göce köftesi

Malzemeler: – 1 su bardağı düğü (ince bulgur) – 1 su bardağı göce – 1 adet büyük boy soğan – 2 yemek kaşığı tereyağı – 1 yumurta – 2 yemek kaşığı un – 1 yemek kaşığı kuru nane

Sosu için: – 1 su bardağı süzülmüş koyun yoğurdu – 2 diş sarımsak.

Ya­pı­lı­şı: Düğü ile göceyi, sıcak suyla ıslatın, kuru naneyi ufalayın ve bir müddet dinlendirin. Bu malzemeler yoğrulurken üzerine 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurta ilave edin. Avuç içinde küçük küçük köfteler yapın ve daha sonra bu köfteleri kaynayan suda haşlayın. Üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra da yağla kavrulmuş soğanlı sos dökerek servis edin.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet