Pek çok özel günde ön planda olan kekler hem yetişkinlerin hem de çocukların severek tükettiği bir hamurişidir. Yumurta, süt ve un ile hazırlanan birbirinden kolay iki kek tarifini sizle için derledik. Sade ve havuçlu tarçınlı kek tarifleri ile doğum günlerine, beş çaylarına ve altın günlerine hazır olun. SADE KEK TARİFİ Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya NASIL YAPILIR? Yumurtalar ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın. Süt, zeytinyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Kekin daha iyi kabarması için; elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin. Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın ve üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dinlenen keki, kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Dilimledikten sonra servis edin. çayın yanında sevdiklerinizle paylaşın. havuclu-kek TARÇINLI HAVUÇLU KEK TARİFİ Malzemeler 3 tane yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un 2 tane havuç 1 çay bardağı ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya NASIL YAPILIR? Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri güzelce çırparak köpürmesini sağlayın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edebilirsiniz. Karışımın içine rendelenmiş havuçları, ufalanmış cevizleri ve tarçını ekleyin.Diğer kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. İki karışımı da birbirine ilave edip yağladığınız kek kalıbının içine dökün. Önceden ısıttığınız fırınınızda yarım saat boyunca pişirin.Havuçlu tarçınlı kekiniz hazır.