Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kuru erikli bulgur pilavı tarifi
Kuru erikli bulgur pilavı tarifi
Mutfakta yenilik arayanlara harika bir öneri; kuru erikli bulgur pilavı...
Gurme 8 Nisan 2016 - 16:35

Türk yemeklerinin vazgeçilmezi bulgur pilavını kuru erikle pişirmeyi denediniz mi? Duru Bulgur'un hazırladığı bulgurlu yemek tarifleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Etli Bulgur Pilavının tarifi şöyle:

İÇİNDEKİLER

Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika
Malzemeler (4 Kişilik)
1 su Bardağı (160 gram) Bulgur
1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
2 su bardağı (360 gram) Kaynar Su

HAZIRLANIŞI

Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Gurme 8 Nisan 2016 - 16:35