Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Mantar Çorbası
Mantar Çorbası
Gurme 9 Mayıs 2016 - 04:02

LEZZET TARİFLERİ

Semi Lichy


MALZEMELER

– 500 gr. mantar – 2 yemek kaşığı tereyağı
– 4 yemek kaşığı un  – Yarım bağ dereotu
– 1 lt. soğuk su  – 1.5 su bardağı süt – Tuz

HAZIRLANIŞI

Mantarları yıkamadan önce üzerlerini temizleyin ve ince ince doğrayın. Daha sonra bir tencerede yağı ve unu kavurun. Kavrulunca da tencereye, iyice yıkadığınız mantarları, tuz da ilave ederek beş dakika daha kavurun. Tenceredeki malzemenin üzerine süt de ekleyin ve karıştırın. Süt kaynayınca da su ekleyin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın. Tencereyi ocaktan almadan üzerine dereotu serperek servis yapın. Afiyet olsun!

Gurme 9 Mayıs 2016 - 04:02
Etiketler