Geçen hafta Hilton Sarıgerme otelin balık restoranında harika bir mavi yengeç yedim. Mavi yengecin dişisi daha lezzetli olur ama üredikleri için balıkçılar dişilerini suda bırakırlar. Dişi yengecin kıskaçları kırmızı olur ve erkekten hemen ayırabilirsiniz. Genelde yediklerimiz erkektir. Mavi yengecin göğsü ve kıskaç etleri yeniliyor. Kabuklu deniz mahsüllerini yerken kendim kurcalamayı sevdiğim için önlük takmayı tercih ediyorum. Size de tavsiye ederim. Dalyan’da çıkan Mavi yengeç gerçekten çok lezzetli… İztuzu plajının göl kısmında ve Alagöl bölgelerinde çıkan Mavi yengeç aylık tüketimi sezonda otuzbeşbin civarında… Et kalitesi ve protein değerinin yüksek olması mavi yengeci çok özel bir ürün haline getiriyor. Asıl vatanı kuzey Amerika olan özellikle başta uzakdoğu, Amerika, İspanya ve Fransa’da tüketimi oldukça fazla… Gastronominin gelişmiş olduğu her yerde mavi yengeci bulmak mümkün… mavi-yengec-ic