Reklamsız Sözcü

Mekan:Olea Pizzeria

İtalyan usulü pizza...
09:1213 Mart 2016
Mekan:Olea Pizzeria
İtalyan usulü pizza...

Hayatta her daim kalite anlayışı ile yola başlayan Olea'nın hikayesi aslında diğer mekanlardan çok daha farklı bir ayrıcalığa da el sahipliği yapıyor. Mekan sahibi ve nefis pizzaların baş yaratıcısı Melek Aydın Uslu yıllarını yeme-içme sektörüne adamış İstanbul'un en “top” restaurantlarına gerek danışmanlık hizmeti vermiş gerekse operasyonda bire bir yer alarak yöneticilik görevini başarıyla yerine getirmiş. Menüde Margherita, Quattro Formaggio, Buffalo Mozzerella gibi dev klasiklerin yanı sıra Funghi (Mantarlı) pizzasında mantarların tarhunotu ile mükemmel uyumunu adeta yediğiniz ilk lokmada hissediyorsunuz. Menüde diğer en göze çarpan pizza çeşitleri ise domates sos kullanmadan el yapımı Genova usulü pesto sos ile taze sütten mozzerella peynirinin birleşimi olan Pizza Verde ve mekanın spesiyal pizzası Pizza Olea Speciale.

Stella di Italia

Malzemeleri:
160 gr pizza hamuru
60 gr suda mozzarella
45 gr doğranmış pizza mozarellası
Kiraz domates ve dilediğiniz kadar roka
Yıldız kenarların için dolgu malzemesi:
Akışkan hale getirilip kenarlara sıkılıyor.
40 gr ricotta peyniri
15 gr pesto sos
20 gr krema
Tuz, karabiber

Yapılışı: 160 gramlık sabit pizza hamurumuz yıldız motifine getirilirken, yıldız kenarları el yapımı nefis Genova usülü pesto sos, İtalyan kreması, taze ricotta tuz ve karabiberin leziz birleşiminden ortaya çıkan enfes dolgu ile doldurulurken, taze mozzerella peyniri serpiştirdikten sonra üzerini sarımsaklı yağ ile tatlandırıp fırınımızda pişirme işlemini tamamlıyor. Pişme sonrası enfes kokularla tabağa aldığımız bu pizzamızın boşluklarını İtalya'nın milli bayrak rengi ile donatılıyor.

Son güncelleme: 09:4413.03.2016
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet