Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından kansere karşı ilaç olarak kabul edilen reishi mantarından zararlı kimyasal kullanmadan özüt elde etmeyi başaran Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, elde ettiği özütün ekmek yapımında kullanılmasını sağladı. PEK ÇOK ÖDÜL ALDI TÜRKİYE’nin başlıca besin kaynağı ekmek artık sağlığımızı da koruyacak. İzmir Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, bitkilerin mucizevi kralı olarak adlandırılan reishi mantarını (ganoderma lucidum) kullanarak bir proje hazırladı. Uzel’in elde ettiği özütle yaptığı ekmek projesi pek çok ödül aldı. Yrd. Doç. Dr.  Ruhan  Aşkın Uzel, bilim hayatında 17 ödülün de sahibi. ‘ÖLÜMSÜZLÜK MANTARI’ UZEL, ganoekmekle Dokuz Eylül Üniversitesi Girişimcilik Akademisi tarafından düzenlenen 4. Girişimci Proje Yarışması’nda birincilik ödülü aldı. Uzel, “Etkileri tıbben kanıtlanmış ve artık Türkiye’de de üretilen reishi isimli ölümsüzlük mantarından elde edilen biyoaktif maddelerin ekmek içinde kullanılmasını amaçladık” diye konuştu. Ruhan Aşkın Uzel, “Ganoekmek adı altında tasarladığımız projeyle antiseptik, ateş düşürücü, sindirim sistemini ve kandaki şeker seviyesini düzenleyici etkileri olan reishi mantarını ekmek yapımında kullanarak pratik olarak tüketilmesini hedefledik” dedi.