Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Portakallı kek tarifi
Portakallı kek tarifi
Evde kolayca yapacağınız portakallı kekle, sevenlerinizi mutlu edin...
Gurme 22 Ocak 2016 - 16:47

5 çayına yakışır, pratik ve lezzetli bir tarif… Hem de vitamin deposu…

Malzemeler:

1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı küp doğranmış kuru kayısı
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı portakal suyu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı ceviz içi
2 adet yumurta
Kayısı ve ceviz kaplaması için
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı portakal suyu
2 yemek kaşığı ceviz içi
8 adet doğranmış kuru kayısı

Yapılışı:

Doğranmış kuru kayısıları, kuru üzüm, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tereyağını bir tencereye koyun. Orta dereceli ateşte, tereyağı eriyene kadar ısıtıp tencereyi ateşten alın. Karıştırma kabına un, kabartma tozu, doğranmış ceviz içi ve tozşekeri ekleyerek karıştırın. Yumurtaları da ilave edip karıştırmaya devam edin. En son tencerede ısıtmış olduğunuz kuru meyveli karışımı da ekleyip pürüzsüz hamur kıvamı alana kadar karıştırın. Hazırladığınız bu hamuru kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 1 saat pişirin. Kek kalıbını fırından çıkartıp keki soğumaya bırakın.
Kayısı ve ceviz kaplaması için
Bir tavaya bal ve portakal suyunu koyun. Kısık ateşte ısıtın. Küçük bir kâseye, dövülmüş ceviz içini koyun. Tavada ısıtmış olduğunuz ballı karışımın yarısını kâsedeki cevizlerin üzerine boşaltın. Kalan ballı karışımın içerisine doğranmış kayısıları ekleyin. 1 dakika boyunca ısıtın. Keki dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Kâsedeki cevizli karışımı kekin ortasına döşeyin. Tenceredeki kayısılı karışımı da kekin en üzerine dökün. Keki 5 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

Gurme 22 Ocak 2016 - 16:47