Rafadan yumurta pişirmek istiyorsunuz ancak ne kadar süre ile pişireceğinizi ölçmekte zorlanıyorsunuz. Haberimiz okuyarak bu sorunu atlatabilir ve lezzetli bir rafadan yumurta pişirebilirsiniz. Rafadan yumurta nasıl pişirilir, rafadan yumurta ne kadar sürede pişer? İşte bu soruların yanıtı... RAFADAN YUMURTA NASIL YAPILIR? Rafadan yumurta, yumurtanın az pişmiş halidir. Rafadan yumurtanızı ister bir çay kaşığıyla, ister ekmeğinizi bandırarak keyifle yiyebilirsiniz. Peki, rafadan yumurtayı sevmenize rağmen bir türlü süresini ayarlayamadığınız için daha katı şekilde mi yemeye mecbur mu kalıyorsunuz? İşte rafadan yumurta nasıl pişirilir, rafadan yumurta ne kadar sürede pişer sorularının cevapları… PÜF NOKTALARI - Yumurtalar mutlaka taze olmalı - Haşlanacak yumurtanın oda sıcaklığına gelmesini sağlamak (Eğer buzdolabındaysa 1 gün önceden buzdolabından çıkarılmalı) - Az miktarda tuz eklenmeli (Kabuklarının kolayca soyulması ve çatlamasını önlemek için) rafadan yumurta sözcü ile ilgili görsel sonucu GÜNDE 2 YUMURTA YEMEK NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLERE YOL AÇAR? İşte rafadan yumurtanın yapılışı : Pişirmek istediğiniz yumurta sayısına göre, bir cezve ya da tencereye yumurtalar yerleştirilir. İçerisine, yumurtaların üzeri su basana kadar soğuk su ilave edilir. Yumurtalar orta ateşte kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan 1 ila 2 dakika kadar daha yumurtalar pişer ve ardından ocağın altı kapatılır. Yumurtalar bir kaşık yardımıyla tabağa alınıp servis edilir. Pişme süresinden kesin bir şekilde emin olmak için bir saat veya kronometre kullanılabilir. [old_news_related_template title="Kolay krep tarifleri: Yumurtasız akıtma tarifi, yoğurtlu akıtma tarifi ve dahası..." desc="Krep tarifi kolay yapımı ve lezzeti ile kahvaltıların vazgeçilmezi. Krep ya da geleneksel olarak bilinen adıyla akıtmanın yapılışına dair detayları, evdeki malzemelerle en uygun kıvamda nasıl hazırlayabileceğinizi bulabileceksiniz. Akıtma yaparken yumurta kullanmak istemiyorsanız malzeme listenizden yumurtayı çıkararak yumurtasız akıtma yapabilirsiniz. Ayrıca yoğurtlu yapmak isterseniz de süt yerine yoğurt kullanabilirsiniz. Bu akıtmanın kıvamını daha çıtır yapacaktır. İşte yoğurtlu akıtma tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/krep-tarifi-malzemeleri-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/krep-tarifi-en-kolay-akitma-ya-da-krep-nasil-yapili-herkes-zor-saniyor-ama/"]