Şeker pancarının, Time Dergisi'nin seçtiği en sağlıklı 50 besin listesine girdiğini biliyor musunuz? Kanserden kolesterole kadar pek çok hastalığa iyi gelen şeker pancarı ile lezzetli yemekler hazırlayarak siz de sağlığınızı koruyabilirsiniz. Şeker pancarı ile yapabileceğiniz lezzetler... İşte zeytinyağlısından tatlısına şeker pancarı ile yapabileceğiniz lezzetler: KREMALI PANCARLI PATATES Malzemeler: 1 adet büyük  patates 1 adet ufak şeker pancarı 2 su bardağı  krema 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su  bardağı beyaz peynir 5-6 adet taze fesleğen 2 dal taze biberiye 3 dal taze kekik 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Pancarları soyun ve 10 dakika haşlayın. Patatesler ile birlikte parmak dilimi şeklinde doğrayınız. Zeytinyağı, krema, biberiye, ince doğranmış fesleğen ve taze kekik ile iyice harmanlayınız. Malzemelerinizi alabilecek uygun bir kaba bir pancar bir patates olacak şekilde yerleştirin. 170 C ısıtılmış fırında üzerine folyo örterek yumuşayana kadar pişirin. Üzerine rendelediğiniz beyaz peynir ve 1 yemek kaşığı ufak ufak doğranmış tereyağını kotun ve 5 dakika daha pişirin. Servise hazırlayabilirsiniz. ZEYTİNYAĞLI ŞEKER PANCARI Malzemeler 400 gr şeker pancarı 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy soğan Yarım su bardağı bezelye Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı portakal suyu 4 su bardağı su Tuz Yapılışı: Pancarı soyup pütürleri temizleyin ve yıkayın. Pancarı ve havucu küpler halinde doğrayın. Soğanı doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Soğanlar hafifçe pembeleşince içine pancarları ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz karışıma havuçları ekleyerek 2 dakika daha kavurun. Son olarak bezelyeleri, portakal suyu ve suyu ekleyerek tuz ile tatlandırın. Karıştırıp kapağını kapatın. Kısık ateşte pancarlara çatal batacak kıvama gelinceye kadar 1 saat kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz. ŞEKER PANCARI TATLISI ( KOCABAŞ, HÖNGÜL ) Malzemeler: Şeker pancarı 1 – 2 avuç şeker Su Yapılışı: Patates gibi toprakta yetişmesinden kaynaklı biraz çamurlu olabilir o yüzden şeker pancarını güzelce yıkayın. Yıkadığınız pancarı düdüklüye koyun. Üzerine 1 – 2 avuç şeker serpin. Pancarın yarısına kadar su doldurun ve düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Pişen pancarı büyük bir tabağa alın ve pancar soğumadan soyun. Soğudukça soyulması zorlaşıyor. Soyduğunuz pancarı güzelce dilimleyerek servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun…