Reklamsız Sözcü

Sevgililer gününde nereye gidelim?

Sevgililer günü her sene tüm markaların, mekanların, restoranların bu özel gün için yarattıkları sıra dışı konseptler ile bir gövde gösterisine dönüşüyor.
15:1312 Şubat 2016
Sevgililer gününde nereye gidelim?
Sevgililer günü her sene tüm markaların, mekanların, restoranların bu özel gün için yarattıkları sıra dışı konseptler ile bir gövde gösterisine dönüşüyor.

Yemek bloggerı Cem Karakuş, bu hafta sevgililer gününüzü özel kılacak ve muhteşem yemekler yiyebileceğiniz mekanları derledi.

14 Şubat'a 4 gün kala hala nereye gideceğini bilmeyen çiftler için kişi başı 120 TL'den başlayan Sevgililer Günü alternatiflerini derledim. Hala karar verememiş olanlar için son 4 gün. Acele edin!

PF. Changs – İki kişi 240

Dynamite Shrimp veya Dumplings

3 adet seçmeli 4'lü sushi

2 adet seçmeli ana yemek

Tatlı : Great Wall Of Chocolate

Efruz Restaurant İki kişi 249 TL / Otel Konaklamalı 2 Kişi 399 TL (Odaya şarap ve meyve servisi)

Başlangıç ve ara sıcaklar : Çıtır mini bagetler, pancarlı humus, patlıcan salata, dereotlu fava, soyalı uskumru, çörekotlu ve sızma zeytinyağlı Ezine Beyaz Peynir, bombastik, zeytinyağlı dolma, soslu patlıcan

Ara sıcaklar : Balık böreği, yoğurtlu çıtır kabak & patlıcan ve yeşillikler

Ana Yemek : Bonfile lokumları, tarhunlu ve dört peynirli püre, Ege yeşillikleri eşliğinde veya buharda pişmiş bebek sebzeler, yanında kremalı deniz levreği ve fırın patates eşliğinde

Tatlı : Çikolatalı sufle veya mini kalp pasta

Divan Brasserie Beyoğlu – Kişi Başı 150 TL

Giriş : Kral Yengeç Bloody Mary, Avokado & sebze krudite, Şampanya : PROSECCO DOC TREVISO PERGOLO LA PIEVE

BAŞLANGIÇ : Füme Somon Terin, Krem peynir, yapan turbu sos, yeşil kereviz çeşnisi Sevruga havyarı

PINOT GRIGIO DELLE VENEZIE IGT ‘SANTEPIETRE’

ARA SICAK : Çilekli Şampanya Risotto, Biberiyeli levrek, PINOT GRIGIO DELLE VENEZIE IGT ‘SANTEPIETRE’

ANA YEMEK : Tavada Izgara edilmiş Barbun Balığı, Fırınlanmış sarı biber “espuma”, karides, kalamar güveci Şarap : SOAVE CLASSICO DOC, Garganega / Trebbiano VEYA Kuru Dinlendirilmiş Mühürlenmiş Sirloin Steak, Fırınlanmış kabak, kızarmış saman patates ,Café de Paris, dana et suyu Şarap : CHIANTI DOCG, Sangiovese

TATLI: Sıcak Çikolatalı Mousse, Berry salata, karamelli dondurma, Tutku meyvesi jelly

Ops Passage – Kişi Başı 160 TL

Mühürlenmiş tuna, balkabağı püresi ile Uzakdoğu usulü tavuk,

patates püresi ile Sorbet Wafu beef with sweet potato

TATLI Şarap soslu konfi armut, vanilyalı dondurma ile

İÇECEK 1 şişe beyaz ya da kırmızı şarap

The Galliard – Kişi Başı 195 TL

Etiler’in fark yaratan mekanı The Galliard, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel leziz menüsü ve sürprizleriyle misafirlerine romantik bir gece yaşatmaya hazır. Batı Akdeniz mutfağından lezzetli seçenekler sunan The Galliard, 14 Şubat Pazar akşamına özel hazırladığı menüde yer özel Aşk Tatlısı ile hem damaklarda hem de kalplerde iz bırakacak. Kek kıtırları üzerinde dondurma topları, çikolata ile kaplanmış çilekli tart, kalpten soslar üzerinde profiterol topları ve profiterol kuğular, çikolata ile kaplanmış çileklerle birlikte sunulan Aşk Tatlısı gecenin en romantik anlarını yaşatacak.

Anjelique – Kişi başı 250 TL

Özenle hazırlanan menü şefin ikramı; nane pesto, kıtır bresaola & trüf köpüğü ile sunulanFüme Patlıcan Çorbası ile başlıyor. Başlangıçlarda sebze turşusu ve teriyaki sos ile sunulan Susamlı Somon Tatatki yer alıyor. Nar gazpacho ve sebzeli bıldırcın böreği ile sunulan Kıtır Karides Tempura ve ardından sunulan çilekli ve frambuazlı sorbe ana yemeğe tatlı bir geçiş sağlıyor. Kumpir patates, sote ıspanak ve bearnaise sos ile sunulan Dana Lokum ve zeytinyağlı semizotu, patates kreması, capari sos ile sunulanDil Balığı Şiş ana yemek seçenekleri arasında yer alıyor. Bu özel menünün tatlısı Aşk Tatlısı ise çay ve kahve ikramı eşliğinde sunuluyor.

Vogue – Kişi Başı 200 TL

Vogue'un Sevgililer Günü için hazırladığı akşam yemeği menüsünde ise başlangıçlarda bebek roka, siyah trüf mantarı ve pecorino peynir cipsleri ile sunulan Dana Carpaccioveya avokado, mozarella, salatalık, domates, roka, ve sumaklı limon sos ile sunulanVogue Salata yer alıyor. Menüdeki ana yemek seçeneklerinde ise badem ve portakal kaplaması, köz biber, ev yapımı patates cipsi ve konyaklı hardal ile sunulan Izgara Bonfile ve enginar flan, karışık bakliyat ve deniz börülcesi, dağ kekiği ile sunulan Izgara Levrek yer alıyor. Menünün göz alıcı tatlısı Kestaneli Lav Kek, meyanköklü çikolata sos ve vanilyalı dondurma ile birlikte sunuluyor. Vogue'da servis edilen bu özel menüye keman, gitar ve flütten oluşan trionun canlı müzik performansı eşlik edecek.

TOM'S KITCHEN – Kişi Başı 200 TL

Deniz Mahsulleri Tabağı: marine somon füme, balık köfte, fırında midye, kızarmış kalamar, tuna tartar, kimyonlu aioli sos, ekşi maya ekmeği ile veya Buratta Peyniri fırında kabak, fesleğen ve fındık

Tava Dil Balığı nar soslu yeşil salata ile veya Cote de Boeuf Steak yaban mantarlı ragout sos, çıtır kızarmış patates ile

Sıcak Çikolatalı Fondant, Antep fıstıklı dondurma ile veya Lime & Yoğurtlu Pannacotta

 

 

 

Son güncelleme: 09:3330.06.2016
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet