Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Fırında mücver nasıl yapılır? Sofralarımızın gözdesi mücver tarifi ve malzemeleri !
Fırında mücver nasıl yapılır? Sofralarımızın gözdesi mücver tarifi ve malzemeleri !
Mücver nasıl yapılır? Sofralarımızın vazgeçilmez yemeklerinden biri de şüphesiz mücverdir. Ana malzemesi kabak olan bu yemeği birlikte hazırlamaya ne dersiniz? Peki mücver yapımını biliyor muyuz? Mücver nasıl yapılır? Püf noktaları ve kullanılan malzemeler neler? Mücver pratik olarak nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
Gurme 14 Ocak 2018 - 14:42

Sizin için, yeşillik, patates, havuç hatta kereviz gibi sebzeleri de ekleyerek hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir mücver tarifi hazırladık. Lezzetli bir mücver nasıl yapılır? Yağı çok fazla çekmemesi için ne yapmak gerekir? İşte lezzetli bir mücver yapımının aşamaları ve püf noktaları…

fırında mücver tarifi

FIRINDA VE KLASİK MÜCVER TARİFİ

MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 3 adetküçük boy kabak
  • 1 adethavuç
  • (isteğe göre) 4 yemek kaşığı un
  • 50 gramrendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 adettaze soğan
  • 1/2 demettaze nane
  • 1/2 demetmaydanoz
  • 1/2 demetdereotu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

 

YAPILIŞI

Mücverleri, derin yağda fritözde de kızartabilirsiniz. Mücver harcının un miktarını biraz daha artırıp, fırında kek gibi de pişirebilirsiniz. Ayrıca kaşıkla yağlı kağıt üzerine hafif yayarak da fırınlayabilirsiniz.

mucver malzemeleri

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız kabakları, alacalı bir şekilde soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabak ve havucun suyunu sıkarak çıkartın. Taze soğan, taze nane, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.

Yumurtaları karıştırma kabına aktarın. Suyunu sıktığınız rendelenmiş sebzeleri, ince doğranmış yeşillikleri, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak; unu ilave edin. Tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın.

Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Mücver harcından birer yemek kaşığı kadar harç alın ve kızgın yağa bırakın. Arkalı önlü ters çevirdiğiniz mücverleri, orta ateşte, renk alana kadar kızartın. Mücver harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kağıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız kızarmış mücverleri, fazla yağını bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

 

Afiyet olsun!

Son güncelleme: 11:59 - 16.01.2018

6662’ye SOZCU yaz gönder, reklamsız sözcü plus’a anında abone ol. (Türkiye'den)