KALPLi KURABiYE Malzemeler: - 1 paket (250 gram) tereyağı - 2 adet yumurta - Yarım su bardağı sıvı yağ ve toz şeker - 1 paket kabartma tozu ve vanilya - 5 su bardağı un - Çay kaşığının ucu kadar kırmızı gıda boyası - Şeker hamurundan yapılmış kırmızı-beyaz minik kalpler. shutterstock_564896833 Hazırlanışı: Oda ısısındaki margarini, yumurtaları, sıvı yağı ve şekeri karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek üzerine ekleyin. Hepsini yoğurarak hamur elde edin. Hamuru iki parçaya ayırın ve parçanın birine çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası karıştırıp iyice yoğurun, Merdaneyle açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıplarıyla kesin. Diğer hamuru da merdaneyle açıp kalıpla kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kırmızı olan kurabiyenin üzerine beyaz minik kalpler, beyaz olan kurabiyenin üzerine de kırmızı minik kalpler yerleştirin. Orta hararetteki (170 derece) fırında pişirin. Afiyet olsun!

BEYAZ ÇiKOLATALI VE ÇiLEKLi KALP PASTA

Malzemeler: - 125 gram tereyağı - 4 adet yumurta - 2 çay bardağı toz şeker - Yarım limonun rendelenmiş kabuğu - 3 kahve fincanı un - 3 çay bardağı süt - 350 gram beyaz çikolata - 1 kg krema - 250 gram çilek shutterstock_350530541 Hazırlanışı: Keki hazırlamak için tereyağını eritin.Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşekeri ekleyip mikserle çırparak kabartın. Yumurta aklarını ayrı bir kaba alıp kalan toz şeker ilave edin ve onları da mikserle çırparak kabartın. Kabartılan yumurta aklarının yarısını yumurta sarılı karışıma ilave edin ve spatulayla alt üst edin. Üzerine limonun rendelenmiş kabuğunu ve unu ekleyip karıştırın. Son olarak geriye kalan yumurta akını da karışıma ilave edip yavaşça karıştırın. Karışımı kalp şeklindeki bir kaba döküp 175-180 derecede 25-30 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için sütü kaynatıp içine doğradığınız beyaz çikolata parçalarını ilave edin. Ayrı bir kapta krem şantiyi kabarana kadar çırpıp çikolatalı karışıma yedirin. Keki ikiye bölüp bölüp alt parçalarını servis tabağına koyun. Üzerine bir spatulayla hazırladığınız kremadan sürün. İri doğranmış çilekleri kremanın üzerine yerleştirin. İkinci kat keki üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayın.