Tatlı seven annelere usta ellerden enfes lezzetler
“Beni dünyaya getiren özel kişiye verebileceğim en özel armağan, elimle yapıp sevgimi katacağım lezzettir” diyenler için birkaç tarif seçtik. Şimdi size düşen, annenizin damak tadına hitap eden lezzete karar verip mutfağa girmek…
KALPLi KURABiYE
Malzemeler:
- 1 paket (250 gram) tereyağı
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ ve toz şeker
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 5 su bardağı un
- Çay kaşığının ucu kadar kırmızı gıda boyası
- Şeker hamurundan yapılmış kırmızı-beyaz minik kalpler.
Hazırlanışı: Oda ısısındaki margarini, yumurtaları, sıvı yağı ve şekeri karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek üzerine ekleyin. Hepsini yoğurarak hamur elde edin. Hamuru iki parçaya ayırın ve parçanın birine çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası karıştırıp iyice yoğurun, Merdaneyle açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıplarıyla kesin. Diğer hamuru da merdaneyle açıp kalıpla kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kırmızı olan kurabiyenin üzerine beyaz minik kalpler, beyaz olan kurabiyenin üzerine de kırmızı minik kalpler yerleştirin. Orta hararetteki (170 derece) fırında pişirin. Afiyet olsun!