Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Türkiye’nin en önemli turizm merkezi: Bodrum
Türkiye’nin en önemli turizm merkezi: Bodrum
Ege’nin incisi olan Bodrum'dayız bu hafta.
Gurme 13 Mart 2016 - 09:01

Türkiye'nin en önemli turistik bölgelerinden, mavi ve beyazın yakaladığı uyumla sizi kendine aşık eden, gündüzü ve gecesi ayrı deneyimler sunan Bodrum'dan herkese merhaba. Muğla'nın 13 ilçesinden birisi olan Bodrum, sadece Muğla'nın değil, Türkiye'nin de en önemli ilçelerinden birisi. Nüfus olarak Muğla'nın en kalabalık ilçesidir.

TURİZM GEÇİM KAYNAĞI

Halikarnassos adından günümüze kadar hayata tutunan ve tarihi dokusunu korumayı başaran Bodrum, dünyanın yedi harikasından birisi olarak kabul gören Mausoleum'a ev sahipliği yapar. Antik tarihi bir kenara, Bodrum bugün Türkiye çapında kendi tarihini yazmıştır. İlçenin şüphesiz en büyük geçim kaynağı turizm ve bu turizm kapısı sadece yazla sınırlı değil.

BODRUM MAKARNASI

Malzemeleri:
250 gr Kuzu kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
2 bardak yoğurt
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 paket fiyonk makarna
3 yemek kaşığı tereyağı

Ya­pı­lı­şı: Makarnayı bol suda 10 dakika haşlayın. Kıymayı soğanı küp küp doğranmış domatesleri, salçayı koyup 1 kaşık margarinle devamlı karıştırarak pişirin tuz karabiber kimyon koyun sıcak tutun sofraya getirebileceğiniz bir tepsiye iki kaşık yağ eritin makarnaları katıp karıştırın ve sarımsakları ezerek sarımsaklı yoğurt elde edin maklarnanın üzerine dökün sıcak kıyma sosunu üzerine gezdirin.

KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI

Malzemeleri:
6-10 adet taze kabak çiçeği
1 su bardağı un
Yarım su bardağı soda
Bir tutam tuz
Yeteri kadar kızartmak için zeytinyağı
1 bardak süzme yoğurt
2-4 diş sarmısak
Bir tutam pul biber

Yapılışı: Çiçekler çok iyi yıkanır ve kurulutur. Un soda ve tuz topak olmadan çırpılır. Çiçekler çok iyi bu bulamaca bulanıp derin bir kapta zeytinyağında kızartılır. Süzme yoğurt sarmısaklanır ve yanına konulur.

Ebru ERBERDİ-ebru@mamma7.com 

Son güncelleme: 10:22 - 16.03.2016
Gurme 13 Mart 2016 - 09:01