Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Zeytinyağı kullanın, kansere yakalanmayın!
Zeytinyağı kullanın, kansere yakalanmayın!
Zeytinyağının faydalarını yazmakla bitiremeyiz. Her derde deva olan, kozmetikten alternatif tıp alanına kadar her alanda önemli bir yere sahip olan zeytinyağı, sebzelerle buluşunca da ortaya sağlıklı yemekler çıkıyor...
Gurme 14 Temmuz 2017 - 15:44

Mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz, yaz aylarının en sevilen yemeklerine hayat veren zeytinyağı, her derde deva olan faydaları ile kozmetik sektöründen alternatif tıp alanına kadar hayatımızda önemli bir yere sahip. Sebzelerin içerdikleri vitamin ve minerallerin zeytinyağı ile buluşması sonucunda ortaya çıkan düşük kalorili, sağlıklı ve hafif yaz yemeklerini hazırlamak ise çok pratik.
Yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi olan zeytinyağı ile düşük kalorili, sağlıklı ve hafif yaz yemeklerini hazırlamak oldukça pratik. Üstelik 50 bin farklı zeytinyağlı tarifi de var.

1499868062_zeytinya____DÜZENLİ TÜKETİN GENÇ KALIN
Sabah uyanır uyanmaz içeceğiniz bir kaşık zeytinyağı midenizi korurken, tansiyonunuzu düşürmeye ve bağırsak kanserinden korunmanıza da yardımcı olur. Düzenli olarak zeytinyağı tüketenlerin daha geç yaşlandığı, kansere yakalanma oranının daha düşük olduğu ve vücudun kolesterol dengesinin sağlamasında büyük önem taşıdığı kanıtlandı. Mısırözü, soya ve ayçiçek yağlarından farklı olarak doğal yollarla üretilen zeytinyağını tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

1499868063_enginar__1_
İÇ BAKLALI ENGİNAR
MALZEMELER:
7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş
Yarım kilo iç bakla, yıkanmış ve soyulmuş
10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 limonun suyu
2,5-3 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu

YAPILIŞI
Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun.
Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin.
Enginarları ilave edin.
Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar pişirin.
Pişince tuzunu ilave edin.
Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın.
İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.
1499868062_barbunya

Gurme 14 Temmuz 2017 - 15:44
Etiketler