Sofraların vazgeçilmezi olan ekmek hakkında bilinmeyenlerin gün yüzüne çıkacağı Uluslararası Ekmek Festival’i 13- 15 Ekim tarihleri arasında Cermodern’de ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, K.K.T.C, Türkmenistan, Makedonya,Türk Cumhuriyetleri, Almanya, Arjantin, Belarus, Fas, Güney Afrika, İsrail, İtalya, Ukrayna ve daha birçok ülkenin katılımı ile gerçekleşecek festival birbirinden ünlü misafirleri ağırlayacak… Ekmeğin tarihi 10 bin yıl öncesine, insanların tahılı taşlar arasında kırıp ufaladığı, sonrasında su katıp elde ettiği hamuru yassı bir kaya üzerinde ateşle pişirdiği günlere uzanıyor. Anadolu’nun insanlığa armağan ettiği buğday ise insan yaşamını ekonomik ve kültürel olarak etkileyen temel ham madde. ÜNLÜ ŞEFLER FESTİVALDE BİR ARAYA GELECEK Göbeklitepe mirasını Ankara’da yaşatacak olan Uluslararası Ekmek Festivali ünlü şeflerin workshopları ile renklenecek. Ünlü diyetisyenler ekmekle ilgili doğru bilinen tüm yanlışları konuşacak. Son zamanlarda ev hanımlarının evlerinde ekşi maya ile yaptıkları artisan ekmekler sosyal medya hesaplarında ön planda. Ünlü gurmeler ve ünlü blogerler ekmek festivalinde takipçileriyle bir arada olurken festivalde yer alacak şefler Türk mutfağının yanı sıra uluslararası mutfakların da tariflerini ziyaretçiler ile paylaşacak. Ru-An Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Ekmek Festivali’ne 75 bin üzerinde katılımcı bekleniyor. [old_news_related_template title="Etli ekmek ve siyah havuç koruma altında" desc="Konya'nın yöresel lezzetleri Etli Ekmek ve Siyah Havuç koruma altında." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/konya-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/etli-ekmek-ve-siyah-havuc-koruma-altinda-1972580/"]