Kumbaracıbaşı, konserinde Neruda, Karacaoğlan, J.Prevert, A.Kadir, Kaygusuz, Puşkin, Percy Shelley, Machado, A.H.Tanpınar, Rilke, Trakl ve daha sayısız önemli söz üstadlarından seçkileri bestelediği şarkılarını söyledi. Şiir diliyle konuşmanın, sorunları aşacağının altını çizen Teoman Kumbaracıbaşı, kendini şöyle anlatıyor:

"REÇEL YAPIYORUM"

“71’de Arjantin’de doğmuşum. Türkçeyi 6 yaşından sonra öğrendim. İyi okullarda okudum hiçbirini bitirmedim. 17 yaşında evden kaçtım. Oyuncu olmak istiyordum. Tiyatrolarda 30, sinema ve Tv’de 15 yıldır aktif olarak çalışıyorum. Hemen her işi yaptım, pazarcılık dahil. Şimdi reçel yapıyorum. Küçük yaşta mandolin sonra keman çaldım. Yeterince zaman vermediğimi hissettim, bıraktım. 38 yaşında elektro-gitara başladım. Acaipademler grubunu kurdum. 2 albüm yaptık. 2009’da Marshall Planı, 2011’de Budala. Sonra hastalıklar, ameliyatlar... Ama konserlere devam ettik. 2015’te ilk solo albümüm, Zamanın Gözü’nü, Longoz ormanlarında hem görüntü hem sesi hücum kaydettik. Youtube’ta var.

"BAHAR MUTLAKA GELECEK"

Sözün önemini yitirmiş gibi göründüğü, belleğimizin Madımak'larda yakıldığı bu çağda, topraklarımızın derinliklerinden gelen sözleri yeniden yorumluyorum. Sadece toprağımızın değil, evrensel olanı zikreden ve gücümün yettiği, ulaşabildiğim, anlayabildiğim ya da anlamak için bestelediğim tüm büyük şairlerden bir gökyüzü oluşturmak için var gücümle çalışıyorum. Bahar mutlaka gelecek, ama bir şeyler yaparsak gelecek. Bunca özen ve emek, hakikat için. Güzelde hakikat varsa onu arayan, hakikatin güzelini oluşturmak için müzik ve kıymetli sözler. Belleği canlı tutmak, geçmişe bakmak, geleceğe bir Hansel Gretel taşı bırakmak için müzik.”