Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Türkiye’nin ilk ‘Kuruyemiş Ansiklopedisi’ raflarda
Türkiye’nin ilk ‘Kuruyemiş Ansiklopedisi’ raflarda
Geniş bir yazar ekibinin bir yıllık çalışması sonucunda Overteam Yayınları tarafından hazırlanan Türkiye’nin ilk 'Kuruyemiş Ansiklopedisi' okuyucuyla buluştu.
Kültür Sanat 24 Temmuz 2017 - 15:53

Tadım’ın desteğiyle hazırlanan ‘Kuruyemiş Ansiklopedisi’, renkli bir geceyle tanıtıldı. Ansiklopediye katkı veren yazarların da katıldığı tanıtımda kitabın sunumunu usta sanatçı Ali Poyrazoğlu yaptı. Kitap, akademisyen, uzman ve araştırmacılardan oluşan 33 kişilik yazar kadrosunun titiz çalışması sonucunda ortaya çıktı. ‘Kuruyemiş Ansiklopedisi'nde 400 yıl öncesinden günümüze ulaşan kuruyemişli çorbalar, yemekler, kuruyemişle ilgili şarkılar, Türk edebiyatından örnekler, deyimler, atasözleri, yöresel bilmeceler, çocuk oyunları, tarihi kavramlar, renk adları gibi kuruyemişin başrolde olduğu, tarihi çizimler ve fotoğraflarla desteklenen 550 madde yer alıyor.

DÜNDEN BUGÜNE KURUYEMİŞİN TARİHİ

Ansiklopedi, kuruyemişin dünya tarihindeki ve toplumsal yaşamdaki yerini ve önemini dil, tarih, sosyoloji ve folklor gibi birçok alanda yapılan incelemeler ile okuyucusuna aktarıyor. Müzikten gastronomiye, öykülerden atasözlerine, yerel kültürlerden edebiyata kadar birçok alanı mercek altına alarak, geçmişten günümüze kuruyemişin kıymetini göz önüne seren Kuruyemiş Ansiklopedisi, 21 Temmuz'dan itibaren raflarda yerini aldı.

kuruyemis3


Kültür Sanat 24 Temmuz 2017 - 15:53