Reklamsız Sözcü

Yazın turizm kışın elma! KAŞ

Antalya ilinin en batısında bulunan, Ege’ye ve Yunan adalarına komşu ilçemiz Kaş’tayız bu hafta.
Ebru ERBERDİ
02:1110 Temmuz 2016
Yazın turizm kışın elma! KAŞ
Antalya ilinin en batısında bulunan, Ege’ye ve Yunan adalarına komşu ilçemiz Kaş’tayız bu hafta.

Antalya ilinin en batısında bulunan, Ege'ye ve Yunan adalarına komşu ilçemiz Kaş'tayız bu hafta. Konumu itibari ile hem Ege hem Akdeniz yemeklerine ev sahipliği yapan Kaş, yemek bakımından belki de bu iki kültürü en iyi yaşatan ilçelerimizden.

47

Mercimekli dondurma

Malzemeler: – 1 çay fincanı kırmızı mercimek – 1 kahve fincanı pirinç – 1 orta boy soğan – 2 diş sarımsak – 1+½ l. su – ¼ kahve fincanı zeytinyağı – Karabiber – Pul biber – Kimyon (arzuya bağlı) – Tuz

Ya­pı­lı­şı: Mercimekler ve pirinç yıkanıp, süzüldükten sonra kaynatılan suya tuzla beraber ilave edilir. Arada karıştırılarak suyunu çekip, püre kıvamına gelene dek pişirilir. Servis tabağına ince bir tabaka halinde yayılır. Ayrı bir tavada kızdırılan yağda, piyazlık doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak ve arzu edilen miktarda baharatlar, tuzla beraber soğanlar kahverengileşene dek kavurulur. Dinlendirip, soğutulan mercimekli pürenin üzerine dökülüp, soğanlar da soğuttuktan sonra servis edilir.

48

Bulgurlu fesleğenli cive

Malzemeler:
– 3-4 kaşık margarin – 3 su bardağı rendelenmiş ya da doğranmış domates – Yarım su bardağı bulgur – 1 adet soğan – 1 adet biber – 3-4 diş sarımsak – 6-7 yaprak nane ya da fesleğen – Tuz

Ya­pı­lı­şı: İlk olarak yemeklik doğranmış soğan ve biberler margarine konur. Pembeleşince domates ve küçük küçük doğranmış sarımsak eklenir. Domates pişince bulguru eklenir. Nanesi ya da fesleğeni ve tuzu eklenip kapağı kapatılır, ocağın altı kısılır. Bulgurlar pişip yemek özleşince servis edilir.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet