Reklamsız Sözcü

Deniz Akkaya ve Pınar Altuğ, sevdikleri Gaziantep lezzetlerinden bahsetti

UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep’in dünyaca ünlü mutfağı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ev sahipliğini yaptığı festivalde davetlilere tanıtıldı.
11:2227 Eylül 2016
Deniz Akkaya ve Pınar Altuğ, sevdikleri Gaziantep lezzetlerinden bahsetti
UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep’in dünyaca ünlü mutfağı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ev sahipliğini yaptığı festivalde davetlilere tanıtıldı.

Gastronomi dalında UNESCO'nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep'in dünyaca ünlü mutfağını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de ev sahipliğini yaptığı festivalde İstanbul’daki Shangri-La Bosphorus’da davetlilere tanıttı. Yaklaşık 500 farklı yemek türünü içinde barındıran eşsiz lezzetlerin sunulduğu Gaziantep Mutfağı, Gaziantep'in deneyimli şefleri Dt. M. Ragıp Güzelbey ve Doğa Çitçi'nin hazırladığı özel menü ile Gaziantep Yemek Festivali'nde misafirlerin beğenisine sunuldu.

adana-ic

DAVETE ÜNLÜ İSİMLER KATILDI

İstanbul ve Fatma Şahin'in ev sahipliğinde gerçekleşen Gaziantep Yemek Festivali'ne Pınar Altuğ Atacan – Yağmur Atacan, Deniz Akkaya, Ayşe Kucuroğlu, Ayşe Tolga gibi isimlerin yanı sıra cemiyet hayatından Arzu Kunt – Mehmet Kunt, Demet Sabancı Çetindoğan gibi isimler de büyük ilgi gösterdi. Kebap çeşitlerinden, baklava ve çorbalara pek çok yöresel lezzetin sunulduğu etkinlikte, Antep usulü şerbet ve menengiç kahvesi, içli köfte ve çiğ köfte misafirler tarafından en çok ilgi gören lezzetlerden oldu.

pinar-altug-ic

“ANTEP MUTFAĞI DÜNYADAKİ SAYILI MUTFAKLARDAN BİRİDİR”

Gecede Gaziantep Mutfağı'ndan tadanlardan olan manken ve sunucu Deniz Akkaya, Antep mutfağının dünyanın sayılı mutfaklarından olduğunu ifade etti. En çok içli ve çiğ köfteyi beğendiğini ifade eden Akkaya, “Ben açıkçası Gaziantep ve Urfa'nın mutfağını çok beğenirim. Antep'in hem etini hem içli köftesini hem çiğ köftesini diğer yandan da en önemlisi tatlılarına bayılan biriyim. Sayın Fatma Hanım'ın böyle bir organizasyonun davet alınca koşarak geldim. Can gerçekten boğazdan geçiyor. Tabii ki dozunda yapmak lazım her şeyi. Ama Antep mutfağı dünyadaki sayılı mutfaklardan biridir. O yüzden bu gece ağzımızın tadına varıyoruz. Ben çiğ köfteyi çok severim çok beğendim ve içli köfteyi beğendim” dedi. Lansmana eşi Yağmur Atacan'la birlikte katılan oyuncu, sunucu ve eski manken olan Pınar Altuğ Atacan da Gaziantep Mutfağı'nı daha önce de tattığını ve çok beğendiğini ifade etti.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet