Reklamsız Sözcü

Hamsili pilav tarifi

Hamsi bolluğu yaşadığımız bu günlerde sofralarınızı hamsili tariflerle zenginleştirin.
12:0220 Eylül 2016
Hamsili pilav tarifi
Hamsi bolluğu yaşadığımız bu günlerde sofralarınızı hamsili tariflerle zenginleştirin.

Eylülün gelmesiyle denizde balıklar bollaştı. Sağlık için binbir faydası olan bu besini, bu ayda bolca tüketmeye çalışın. Palamut ve hamsi bolluğu yaşandığı bu dönemde kendinize özel tarfileri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Hamsili pilav tarifi
Malzemeler

1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 demet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuşüzümü
dolmalık fıstık
Tuz
kara biber
yeni bahar

Nasıl yapılır?

Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin. Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.

Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun. Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.

Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.

Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın.İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın. Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet