Reklamsız Sözcü

İsrafil Köse hayatını kaybetti. İsrafil Köse kimdir?

Geçirdiği motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen İsrafil Köse'nin menajeri acı haberi duyurdu.
09:1822 Ağustos 2016
İsrafil Köse hayatını kaybetti. İsrafil Köse kimdir?
Geçirdiği motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen İsrafil Köse'nin menajeri acı haberi duyurdu.

Emret Komutanım dizisinin Laz Komutanı Cemal tiplemesiyle büyük bir kesimin tanıdığı bir isim haline gelen İsrafil Köse, dün akşam saatlerinde İstanbul Kadıköy’de bir motosiklet kazası geçirmişti. Kazada ağır yaralanan İsrafil Köse’ye ilk müdahale Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde yapılmıştı. Ardından Kartal Devlet Hastanesi’ne sevk edilen 46 yaşındaki İsrafil Köse’nin ne yazık ki sabah saatlerine doğru beyin ölümü gerçekleşti. Eşinden gelen ilk açıklamalar Köse’nin kalbinin attığını söylese de oyuncunun menajeri acı haberi öğleden sonra açıkladı.

TALİHSİZ KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ

Motosikleti adeta bir yaşam biçimi olarak benimseyen oyuncu İsrafil Köse, dün akşam saatlerinde motosikletiyle giderken durmakta olan bir taksinin kapısının aniden açılmasıyla birlikte hızlı bir şekilde kapıya çarpmış ve talihsiz oyuncu 30 metre kadar sürüklenmiş.

EŞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Ünlü oyuncu İsrafil Köse dün akşam saatlerinde Kadıköy’de motosikletiyle kaza yapmış, ağır yaralanan oyuncu Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırılmıştı. Köse’den üzücü haber sabah saatlerinde geldi. Oyuncu İsrafil Köse’nin sabah saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenilirken, Köse’nin eşi Şengül Köse basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şengül Köse, “Kafasındaki kanama, kaburgalarındaki kırıklar ve kafasını kaza anında çok şiddetli bir şekilde çarptığından dolayı eşim İsrafil Köse'nin beyin ölümü gerçekleşmiştir” sözleriyle açıkladı. Köse, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kafasındaki kanama, kaburgalarındaki kırıklar ve kafasını kaza anında çok şiddetli bir şekilde çarptığından dolayı eşim İsrafil Köse'nin beyin ölümü gerçekleşmiştir. Şuan nefes alıyor, yaşıyor fakat doktorların verdiği ilaçlardan dolayı. Söyleyecek fazla bir şeyimiz yok kayın validemin gelmesini bekliyoruz. Kazada evet eşimin suçu var ama suçun yüzde 50'sinin şoförde de olduğu söyleniyor. Sağ istikamette durulmaması gereken gidiş- geliş olan yolda durmuş. Taksici sağını solunu kontrol etmeden aniden sol sürücü kapısını açmış. Eşimde kasisten geçerken frene basıyor fakat aniden kapı açıldığı için kapıya çarpıp sürükleniyor. Ne olursa olsun ben bunun arkasını bırakmayacağım. Oğlumun adı Abdullah Şafak Köse. Baş harflerini birleştirdiğimiz zaman “aşk” oluyordu. Kendisine “aşk” diye hitap ediyorduk. Benim oğlum şuan babasız kaldı. Oğluma ne diyeceğim, nasıl açıklama yapacağım bilmiyorum” dedi.

HASTANEYE AKIN ETTİLER

İsrafil Köse ile kardeş gibi olduklarını belirten oyuncu Çetin Altay, İsrafil Köse'nin beyin ölümünün gerçekleştiğini açıklayarak, “Ben şehir dışındaydım. Cumartesi gecesi geldim. Pazar sabahı olmuş kaza. Duyar duymaz zaten geldim. O zamandan beri buradayım. An be an takip ediyorum. Yanına da girdim. Kardeşim gibiydi İsrafil. Böyle talihsiz bir kaza motosikletle yapıyor. Bildiğimiz kadarıyla yani biz görmedik. Duyduğumuz kadarıyla işte bir tutanak gösterdiler bize. Bir tane ticari taksiye durduğu esnada yani dururken arkadan çarpıyor. Onun etkisinde ağır yaralanıyor. Sabah 07.17 gibi hastaneye getiriyorlar. Daha sonra baya bir yoğun bakımda tuttular. Durumundan sürekli haberdar ettiler. Hiç ummadığımız anda ne söyleyeceğimi de şaşırdım. Beyin ölümü gerçekleşti. Makineye bağlı yaşıyordu” diye konuştu.

israfil-menajer

MENAJERİ EMİN ALBAYRAK: “KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK”

Yapımcısı ve menajeri Emin Albayrak ise, “Ben de Trabzon'daydım dün. Yeni filmin hazırlıkları için gitmiştim. Bir kaç güne dönecektim. Dün haber verdiler. Motor kazası, bir taksi kapıyı açıyor. O sırada kapıya çarpıyor. Yaklaşık 30- 35 metre sürükleniyor. Daha sonra hastaneye getiriliyor. Kalbi durmuş, kalp masajı yapılıyor. Ama hem beyin hemde ciğerler hasar gördüğü için iç kanamadan kaybediyoruz. Zaten kendisi şeker hastasıydı. Yıllardır beraber çalışıyoruz. Hiçbir şeye cevap vermedi. Annesi yolda olduğu için basından duyulmasın diye daha tedbirli davrandık. Kaybettik kardeşimizi. Yarın nerede defnedileceğiyle bilgi bugün akşama doğru bilgi vereceğiz. Kaskı vardı. O konuda çok ciddi dikkate eden bir arkadaşımız. Zaten yıllarca trafik eğitimi üzerine çok oyunlar sergiledi. İlk çıkan ölüm haberleri asılsızdı. Kardeşimizi hastanede kaybettik” şeklinde konuştu.

“MORGA GİRDİM, BİR GÖREYİM DEDİM”

Haberi duyar duymaz hastaneye geldiğini söyleyen Nuri Alço üzüntüsünü şöyle dile getirdi:

“Şimdi morga girdim, işte bir göreyim dedim. Acı bir ölüm tabii ki beklenmedik bir ölüm. Genç bir ölüm. Motor kazası yani tam da öğrenmedim ben de yoldan geldim. Direk buraya geldim duyunca. Herhalde biraz aile geçimsizliği falan varmış. Biraz bunalım da. Yazık söyleyecek bir şey bulamıyorum yani. Başımız sağolsun.”

ÇETİN ALTAY’DAN AÇIKLAMA
Oyuncu Çetin Altay, İsrafil Köse'nin vefatına ilişkin yaptığı açıklamada, “Üzgünüm. Pazar sabahı erken saatlerde motorla duran bir ticari araca burmuş. Duyar duymaz geldim. O zamandan beri buradayım. Çok üzüldüm, çok içim yandı. Yediremedim, alışamadım. Bakalım ne zaman alışacağız. Yarın cenazeyi Kocasinan Mezarlığı'na defnedeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

DOSTLARI MESAJ PAYLAŞMIŞTI

Ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından İsrafil Köse’nin vefat ettiğini duyurmuştu

hamdi-ic
eylem

can-yilmaz-ic

İSRAFİL KÖSE KİMDİR?

20 Şubat 1970 yılında Artvin’de dünyaya gelen İsrafil Köse, üniversiteyi İstanbul’da okumuş ve İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünnden mezun olmuştur. 1987 yılında Belene dizisinde Emin rolü ile ekrana çıkan İsrafil Köse, özellikle Laz şivesi ile yaptığı rolleri ile tanınmıştır. Emret Komutanım dizisinde Laz Çavuş Cemal rolünü canlandıran İsrafil Köse, ”Sümela’nın Şifresi: Temel” ve ”Moskova’nın Şifresi: Temel” filmlerinde de rol aldı. İsrafil Köse, son olarak 2015 yılında “Şimdi onlar düşünsün” adlı yapımda rol almıştı.

Filmografisi
Şimdi Onlar Düşünsün (2015) Kamil
Oflu Hoca’nın Şifresi (2014) – Manav
Ya Sonra(2011)-Al Paçino
Hop Dedik Deli Dumrul(2011)-Dursun
Reis(2011)-İdris
Sümela’nın Şifresi: Temel(2011)-Cemil
İffet(2011)-Ersin
No Ofsayt(2009)-Ali Rıza
Gece Gündüz(2009)-Yöntem Ali
Avanak Kuzenler(2008)-Peştekül’ün Adamı
Babam Adam Olacak(2008)-Hamza
Doktorlar(2007)-Temel(2. Sezon)
Zoraki Koca(2007)-İzzet
OKS Anneleri(2007)-Himmet
Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu(2006)
Emret Komutanım:Şah Mat(2006)-Laz Çavuş Cemal
Rıza(2006)
Yolda/Rüzgar Geri Getirse(2005)-Nuri
Emret Komutanım(2005)-Laz Çavuş Cemal
Şapkadan Babam Çıktı(2003)-Selman
Asayiş Berkemal(2002)
Pembe Patikler(2002)-Bekçi
Koltuk Sevdası(2001)
Nasıl Evde Kaldım(2001)-Adem
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar(2000)-Lango
Evdeki Yabancı(2000)-Rıza
Eyvah Kızım Büyüdü(2000)-Rıza
Dedelerimi Evlendirirken(2000)
Yılan Hikayesi(1999) 1. Sezon
Şaşıfelek Çıkmazı(1996)
Oğlum Adam Olacak(1995)
Belene(1987)-Emin(2.Bölüm)

Son güncelleme: 18:2722.08.2016
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet