Semi Lichy 38

Güllaç

Malzemeler - 10 adet güllaç yufkası - 1.5 litre süt - 3 su bardağı toz şeker - 1 paket şekerli vanilin - Nar taneleri, file badem ve Antep fıstığı Yapılışı Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye  bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Güllaç yaprağının üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yaprağın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece beşinci yaprakta yani güllacın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin. Tüm yapraklar bittiğinde kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin. Servis yapmadan 2-3 saat önce dolaptan çıkarın ve dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ile süsleyerek servis yapın. 33

Şam tatlısı

Malzemeler - 4 adet yumurta - 1 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı irmik - 1 su bardağı yoğurt - 1 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - 2 paket vanilya - 3.5 su bardağı toz şeker - 3 su bardağı su -1 su bardağı süt - 1 paket kremşanti - Bir tutam toz yeşil fıstık Yapılışı Yumurta ve toz şekeri çırpın. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve  kek kıvamında iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta şerbeti yapın. Hamur da şerbet de ılıkken üzerine gezdirin. Bir gece bekletin çünkü hamur şerbeti daha iyi çeker ve daha lezzetli olur. Soğuyunca dilimleyip üzerini kremşanti ve fındıkla süsleyip servis yapın.