Demel – Viyana demelListemizin ilk sırasında yer alan Demel, 1786 yılından bu yana Viyana’da tatlıseverleri mutlu ediyor. New York’ta da bir şubesi bulunan Demel’in 1933 yılından bu yana bir sanat eseri gibi süslenen vitrini, fazlasıyla dikkat çekiyor. Demel’in ikonik tatları arasında; şeker kaplı menekşeler, çikolatalı kedi dili bisküvileri ve “Sachertorte” yani çikolatalı turta bulunuyor. Panella – Roma panellaPanella, 1929 yılında Roma’da açılmış, sadece tatlı değil tuzlu tariflerde de harikalar yaratan bir fırın. Başka mekanlarda çok rastlayamayacağınız geleneksel İtalyan fırın lezzetlerini Panella’da tatma fırsatı bulabilirsiniz. Mekanın vitrinlerini süsleyen ekmekten yapılmış heykelleri izlemek bile başlı başına bir keyif. Panella menüsünde bulunan karışık meyveli muffinleri, Antep fıstığı dolgulu tatlıları, brioche ve elbette muhteşem pastacı kreması ile dolup taşan sfogliatella’yı deneyerek İtalyan usulü lezzetlere doyabilirsiniz. Pâtisserie Sadaharu AOKI – Paris / Tokyo macaronsİsmini şefi ve kurucusu Sadaharu Aoki’den alan pastanenin 2001 yılında açılan ilk şubesi Paris’te, 2006’da açılan ikinci şubesi ise Tokyo’da bulunuyor. Japon şef Sadaharu Aoki, Japonya ve Fransa’nın lezzetlerini bir araya getirdiği tarifleri ile deneyenlerin damaklarında çok farklı ve rafine tatlar bırakıyor. Yeşil çay kremalı ekler, Earl Grey çay dolgulu makaronları tek tek denemenin yanı sıra birçok mini pastayı aynı anda tatma imkanı veren tadım menüleri sayesinde Aoki’nin farklı dünyasına adım atabilirsiniz. Ladurée – Paris maa1862 yılında Paris’te açılan Ladurée’nin şubelerine bugün dünyanın dört bir yanında rastlamak mümkün. 155 yıldır Fransızlara şahane tatlılar sunan Ladurée’nin en meşhur tarifi olan çift katlı makaronlarından her gün 15.000 adet satılıyor. Ladurée’ni ziyaret ettiğinizde; gül yaprağı, portakal çiçeği, ahududu ve tuzlu karamelli gibi pek çok çeşidi olan leziz makaronların tadına bakabilirsiniz. Tartine Bakery and Café – San Francisco rtineTartine fırın ve kafesi , 2002 yılında dünyaca ünlü ve bol ödüllü şef Chad Robertson ve eşi Elizabeth Prueitt tarafından San Francisco’da açıldı. Tartine fırını, tatlı tarifleri kadar fırıncılık ürünleri ve özellikle ekşi mayalı ekmekleri ile ön plana çıkıyor. Tartine’deki ekmek üstü lezzetleri denedikten sonra fındıklı çikolatalı tartları ve zencefilli turtaları tadabilirsiniz. Pastéis de Belém – Belém ltat1837 yılında Portekiz’in Belém şehrinde açılan pastane adını, gizli tarifine sahip olduğu Belém adındaki yumurtalı tartlardan alıyor. Pastéis de Belém’de tadabileceğiniz birçok şey var. Ancak tatlı dünyasındaki imzası olan Belém tartından yemeden eve dönmemelisiniz. Kaynak: Tatil Sepeti   [old_news_related_template title="Şarapseverlere özel tatil rotaları" desc="Şarabın kendine ait bir kültürü, bir literatürü vardır. Kendini tam bir şarapsever olarak tanımlayan kişiler, farklı şarapları tadabilmek için konfor bölgesinden düşünmeden çıkabilir ve gerekirse kıtaları aşabilir. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/w2-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/sarapseverlere-ozel-tatil-rotalari/"] [old_news_related_template title="Hangi ülkede ne bedava?" desc="Başka ülkeleri ziyaret edenler, kendi ülkelerinde parayla satın aldıkları şeylerin bazı ülkelerde bedava olduğunu görünce şaşırır. Anket sitesi Quora.com'un 'Sizin ülkenizde bedava olup da başka yerlere gittiğinizde satın almanız gereken şeyler nelerdir?' sorusuna gelen cevaplar sadece bedava şeyleri sergilemekle kalnayıp, o ülkelerin kültürüne dair ipuçları da sunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/beda.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/hangi-ulkede-ne-bedava/"]