Bu yazın moda trendlerinin çizdiği resim adeta renklere aşık bir ressamın tuvali gibi. Bu tuvalde yer alan teknolojik kumaşlar, brokarlar, tüller ve püsküller adeta renklerle dans ediyor... Yazın renk skalası sadece ön plana çıkan kuvartz mavi ve gül pembesiyle sınırlı değil. Karşımıza, başta turuncu olmak üzere lame, gri, beyaz, sarı, yeşil, ve mavinin her tonu çıkıyor. Batik baskılar ve tropikal desenler ise hem safari havasını ve doğaya dönüşü simgeliyor.

Zıt renkler büyük parçalar

Grafiklere dönüşmüş çiçekler, geometrik oyunlar ve tabii çizgiler yeni sezonda renklerle iç içe. Dantel ve uçuşan tüller sadece gecelere değil, gündüz şıklığına da imza atıyor. 60’ların zarif stili, romantik renkler ve tasarımlarla bütünleşiyor. Renkleri bloklar halinde kullanmak ise geometrik modaya özgü. Zıt renkler büyük parçalar halinde üzerimizde taşınmaya hazır hale geldi.

Haute couture’ün yükselen trendi

Moda haftalarına baktığımızda, özellikle de söz konusu haute couture olduğunda bu yılın en dikkat çeken renginin lila olduğu aşikar. Armani, Elie Saab ve Zuhair Murad gibi isimlerin tasarımlarıyla başlayan bu trend, sokakları da etkisi altına alacak gibi görünüyor. Lilanın en güzel tonlarını Oskar törenlerinde gördüğümüzü de unutmamak gerek.

Viktoryen akımla destekli

Renklerle öne çıkan detaylardan biri de fırfır, kabarık kollar ve gömleklerin ön kısmına eklenen viktoryen detaylar. Spor tarzla birleştiğinde hayli eklektik görünen tasarımların alametifarikası tabii ki cıvıl cıvıl çiçek detayları ve 80’lere gönderme yapan hacimli silüetler.

Dönüp baktıran tasarımlar

Renkler sadece kıyafetlerimizi değil ruhumuzu da etkiliyor. Yüksek topuklu ve dekolte ayakkabılar da bu yaz rengarenk. Ayakkabılar feminen enerjisiyle sadece kıyafetleri değil aksesuar dünyasını da etkisi altına alıyor. Çiçekli kolyeler ve küpeler ise canlılığın tamamlayıcıları rolünde.