Reklamsız Sözcü

Baharatların süper ikiliyi oluşturduğu gıdalar

Bazı gıdalarla bir araya geldiğinde muhteşem ikiliyi oluşturan baharatların faydalarını, Amerikalı bilim insanları kanıtladı
11:2027 Nisan 2016
Baharatların süper ikiliyi oluşturduğu gıdalar
Bazı gıdalarla bir araya geldiğinde muhteşem ikiliyi oluşturan baharatların faydalarını, Amerikalı bilim insanları kanıtladı

ABD Seattle Fred Hutchinson Araştırma Merkezi, baharatların faydalarını araştırırken, doğru gıdalarla bir araya geldiklerinde tam bir sağlık kaynağı olduklarını gördü. İşte doğru baharatlar ve gıdaların bir araya gelmesiyle oluşan doğal şifa depoları…

ŞEKERİ YENİN!

Yoğurtla kimyon: Yoğurtla birlikte kimyon yemek metabolizmayı hızlandırıyor. Havuçla kimyon yemenin ise vücut direncini arttırdığı bilimsel olarak kanıtlandı.

Elmayı tarçınla tüketmek: İnsülin direncini arttırır, şeker ihtiyacını azaltır.

Zencefilli kurabiye: Kurabiyenin tüm olumsuz etkilerini yok eder. Kişiye enerji verir.

Kekikli su içmek: Kandaki şeker miktarının azalmasını sağlar.

Su ve Semen Lupini (acı bakla): Şeker hastalığına karşı vücut direncini arttırır.

BU İKİLİLERİ DAHA ÖNCE DENEDİNİZ Mİ?

Biberiyeli kekler: Et yemeklerinde olduğu gibi, kek veya tahıllı ekmeklere de katacağınız biberiye, kronik hastalıklardan koruma sağlıyor.

Yumurtalı zerdeçal: İltihap giderici, kansere karşı koruyucu zerdeçal, yumurtalı, tavuklu, ton balıklı salatalarda etkisini artırıyor.

Kişnişli tatlılar: Çekilmiş hali meyveli tatlılarda kullanıldığında uykusuzluğa iyi gelir.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet