Balıkçılıkla ilgili dünyanın konuştuğu araştırmalara imza atan ünlü Japon bilim insanı Kohei Kihara, Türkiye'deki balık tüketimiyle ilgili rakamlar karşısında oldukça şaşkın. shutterstock_388133059-custom Türkiye'nin balık tüketiminde durumun pek parlak olmadığını söyleyen Kohei Kihara, "Dünya ortalamalarında kişi başı 1 yılda 16 kilo yeniliyor.  Türkiye'de bu oran yarı yarıya düşüyor; yani 8 kilo yeniyor" dedi. shutterstock_395604358-custom Türkiye'de kırmızı et alışkanlığının, balığın önüne geçtiğini belirten Kohei Kihara, bunun büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. shutterstock_410403862-custom "Balık insan için eşsiz bir gıdadır" diyen Kihara, "Biz Japonlar ortalama 60 kilo balık yiyoruz, bu da haftalık yaklaşık 1 kiloya tekabül ediyor. Balıkta omega 3 var. Balığın yağıdır bu" dedi. shutterstock_519023956-custom Japonların balığın her şeyini tükettiğini söyleyen Kohei Kihara, "Türkiye'de balığın pulu kullanılmıyor. Pul çok değerlidir. Kalsiyum ve fosfat içerir. Eklemlere iyi gelir. Pulu toz haline getirip tablet yapıyor ve su ile karıştırarak içiyoruz. Yaşlı insanların eklem ağrıları için bulunmaz bir ilaç bu. Ayrıca kadınların yüzünü de yumuşak tuttuğunu eklemeliyim" dedi. shutterstock_523291636-custom