Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Bu yemekleri tekrar ısıtırsanız zehirlenebilirsiniz!
Bu yemekleri tekrar ısıtırsanız zehirlenebilirsiniz!
Yaz aylarında artan sıcaklıklarla beraber, yemek bozulmaları, besin zehirlenmeleri de artıyor. Bazı yiyecekler var ki ikinci kez ısıtıldığında zehirlenmek kaçınılmaz oluyor. İşte o yiyecekler...
Yaşam 31 Temmuz 2017 - 09:43

Yazın zehirlenme vakalarından artış başlarken bazı yiyeceklerde özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Bir yiyeceği iki kere ısıtmak bakterilerin üremesine uygun ortam yaratabiliyor.

PİRİNÇ

Oda sıcaklığında 1 saatten fazla bekleyen pilavda zararlı bakteriler üretmeye başlayabilir. Pilavın hava geçirmeyen bir kaba koyularak servisin ardından buzdolabına kaldırılması gerekiyor.

shutterstock_550853263-custom

YUMURTA

Zehirleme konusunda en zehirli olanlardan biri yumurta. Asla ikinci kez ısıtmayı denemeyin. Yeniden ısıtılan yumurtanın protein yapısı parçalanır. İkinci kez ısıtılıp yendiğinde, sindirim sistemine zarar vererek zehirlenmeye sebep olabilir.

yumurta-yemek-4-custom

MANTAR

Tavuk gibi mantar da ikinci kez ısıtıldığında protein kompozisyonunda bozulma oluşur. Bu bozulma sonucunda zehirlenme ihtimali oldukça yüksektir.

omru-uzatan-sebzeler-12-custom

PATATES

Her mevsim bolca tüketilen patates de zehirlenme durumu oluşturabilen besinlerden. Oda sıcaklığında bekleyen patateste “botilizm” adı verilen bakteri oluşur. Bu bakteri oldukça tehlikelidir. Sofrada yenmeyerek artan patatesli yemeklerin hemen buzdolabına kaldırılması gerekiyor.

Yaşam 31 Temmuz 2017 - 09:43
Etiketler