Reklamsız Sözcü

Çaycılık ve tarımın en önemli geçim kaynağı olduğu ilçemiz: Hopa

Takvimler sonbahara doğru yaklaşırken, sıcak havaların tadını yeteri kadar çıkarttıysanız, yönünüzü Karadeniz’e doğru çevirebilir ve yeşilin, doğanın ve sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz.
Ebru ERBERDİ
00:2521 Ağustos 2016
Çaycılık ve tarımın en önemli geçim kaynağı olduğu ilçemiz: Hopa
Takvimler sonbahara doğru yaklaşırken, sıcak havaların tadını yeteri kadar çıkarttıysanız, yönünüzü Karadeniz’e doğru çevirebilir ve yeşilin, doğanın ve sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Takvimler sonbahara doğru yaklaşırken, sıcak havaların tadını yeteri kadar çıkarttıysanız, yönünüzü Karadeniz'e doğru çevirebilir ve yeşilin, doğanın ve sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Çaycılık ve tarımın en önemli geçim kaynağı olduğu ilçemizde, sarp sınır kapısının açılmasıyla ticaret de önemli bir kaynak olarak yer almıştır.

25

Çinçar

Malzemeler: – 2 demet çinçar (ısırgan otu) – 1 çay bardağı un – 2 su bardağı yoğurt – 1 adet soğan – 1 çorba kaşığı tereyağı – 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur – 1 çay bardağı su – 1 adet domates – Tuz
Servis için: – Yoğurt

Ya­pı­lı­şı: Ayıklayıp yıkadığınız ısırgan otunu kıyın. Yakıcı tadının çıkması için çırpılmış un ve yoğurtlu karışımın içinde bir gece bekletin. Ertesi gün yıkayın ve süzgeçten geçirin. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Isırgan otu, yıkanıp süzülmüş bulgur ve suyu ekleyin. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye katın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yoğurtla servis yapın.

26

Ceviz helvası

Malzemeler: – 180 g/ 3 su bardağı dövülmüş ceviz – 4 yemek kaşığı tepeleme un – 30 g / 2 yemek kaşığı tereyağ – Yarım su bardağı pekmez

Ya­pı­lı­şı: Cevizleri tencere ya da tavaya koyup kısık ateşte ısıtın ve yanmaması için karıştırın. Cevizlerin birbirini tutması için biraz pekmez ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Cevizli karışımı ocaktan alın ve ılıyınca elle iyice sıkarak cevizin yağını çıkarın. Ceviz yağına tereyağı ekleyin ve eritin. Bu yağ karışımına un ekleyerek karıştırın ve güzel koku çıkarıncaya kadar kavurun. Sıkarak yağını çıkardığınız cevizleri dövün. Cevizlere helvayı (hazırladığınız unlu karışımı) ekleyin. Ilıklaşınca pekmez katarak karıştırın. Karışımı yuvarlayarak şekil verin. Soğuyunca dilimleyerek servis edin.

28

Balkabaklı pilav

Malzemeler:- 300 g balkabağı – 2 su bardağı pilavlık pirinç – 3 su bardağı sıcak su – 3 çorba kaşığı tereyağı – Yeteri kadar tuz

Ya­pı­lı­şı: Ayıklanmış bal kabağını 3 cm. boyunda üçgen parçalar halinde ince ince doğrayın. Pilav tenceresine alıp üzerini geçecek kadar su ilave edip orta ateşte pişirin.  Pirinci ılık suyla ıslatın. 20 dk. bekletip akan suyun altında yıkayıp süzün. Kabaklar pişince pirinç ölçüsüne göre üzerine sıcak su ilave edip kaynayan suya pirinci ilave edin. Tuz ekleyin ve yavaşça küçük bir karıştırma hareketi yapıp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pilavı pişmeye bırakın. Suyunu çekince üzerine küçük parçalar halinde tereyağını serpiştirip demlenmeye bırakın. Tahta kaşıkla harmanlayarak servis yapın.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet