Reklamsız Sözcü

Deniz mahsulleriyle ünlü ilçemiz: ECEABAT

Bu hafta Çanakkale’den sizlere sesleniyorum.
00:033 Temmuz 2016
Deniz mahsulleriyle ünlü ilçemiz: ECEABAT
Bu hafta Çanakkale’den sizlere sesleniyorum.

Çanakkale, Türkiye'nin en önemli illerinden. Genelden özele doğru gittiğimizde, aynı özellikleri gösteren, üstelik tarihi dokusunu bugün hâlâ korumayı başaran ilçemize, Eceabat'a geliyoruz. Eceabat, Balkanlar'dan gelen toplulukların, zamanında mesken edindiği bir coğrafyada yer alıyor. Sestos, Bigalı Kalesi, Kilitbahir Kalesi ve Seddülbahir Kalesi turistik noktalar olarak ilçemizde yer alıyor. Deniz mahsülleri de bu zengin mutfağa dahil oluyor.

16

Et kürzesi

Malzemeler:
– 1 kilo kıyma (orta yağlı),
– 4-5 adet soğan,
– Bir demet maydanoz,
– 2 limon, – 1 kilo su,
– Alabildiğince un.

Ya­pı­lı­şı: Orta yağlı bir kilo kıymanın içine soğanları rendeleyin, limonları sıkın, maydanozları kıyıp yeteri kadar baharat atın. Eti yoğurup dinlenmeye bırakın.  Hamuru sert olarak yoğurup yufka hamuru gibi ince açın. Açılan yufkaları konserve kutusu ile daire şeklinde kestikten sonra hazırlanan kıymaları azar azar koyun. Hamurları dürüp tencerede suya atın ve 15 dakika kaynatın.

15

Kaçamak

Malzemeler:
– Mısır unu,
– Ayran – Yumurta
– Sıvı yağ – Pekmez

Ya­pı­lı­şı: Mısır ununu, ayran, su ve tuz ilave edilip cıvık ve katı arasında bir şekle gelinceye kadar karıştırıp tencereye koyun ve bu karışım birbiriyle özdeşinceye kadar pişirin. Tepsinin içine biraz yağ koyup, yumurta kırın ve pişirilen malzemeyi tepsiye yayıp kızgın fırına verin. Piştikten sonra tepsiyi çıkartın ve üzerine pekmez dökerek servise hazırlayın.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet