Reklamsız Sözcü

Diyet yapan çiğköfte severlere müjde

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı İrem Damancıoğlu, diyet yaparken ara öğünlerde çiğköfte yemenin faydalı olabileceğini söyledi
18:4415 Şubat 2016
Diyet yapan çiğköfte severlere müjde
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı İrem Damancıoğlu, diyet yaparken ara öğünlerde çiğköfte yemenin faydalı olabileceğini söyledi

Türkiye’nin önemli tatlarından çiğköfte diyet yaparken de tüketilebilir mi? Beslenme ve Diyetetik Uzmanı İrem Damancıoğlu, çiğköftede bulunan bulgurun lif içeriği yüksek olduğu için kan şekerini dengelediğini ve sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağladığını belirtti.

SINIRLI SAYIDA YENDİĞİNDE DİYETİ BOZMAZ 

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı İrem Damancıoğlu, içeriğinde ince bulgur, domates, biber salçası, zeytinyağı ve baharatların yer aldığı çiğköftenin Türkiye’de sıkça tüketilen soğuk mezelerden biri olduğunu söyleyerek, çiğköftenin kilo aldırıp aldırmadığının hep merak konusu olduğunu dile getirdi. Çiğköftenin içindeki baharat ve yağ oranının makul seviyede tutulduğu müddetçe kilo alınımına yol açmayacağını ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Damancıoğlu, “Normal standartlarda hazırlanıp tüketilen bir porsiyon çiğköfte yaklaşık olarak 400 kalori ihtiva eder. Bu oldukça yüksek bir değerdir, bu nedenle kendinize hakim olup sınırlı sayıda çiğköfte tüketmeye çalışılmalıdır” diye konuştu.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Diyet uygulayan kişilerin de çiğköfte tüketmelerinin mümkün olduğunu kaydeden Damancıoğlu, “Ara öğünlerde tüketilen 2-3 adet çiğköfte, iyi bir tercih olabilir. Yapımında kullanılan bulgurun lif içeriği yüksek olması sebebiyle kan şekerini dengeler ve sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağlar. Limon, acı ve baharatların metabolizma üzerindeki olumlu etkilerinden de faydalanılabilir” dedi.

LAVAŞ YERİNE MARUL

Çiğköfte yapımında kullanılan biber ve maydanozun, içerdiği yüksek C vitamini sayesinde vücut direncini artırdığını söyleyen İrem Damancıoğlu, “Ancak dengeli beslenme kuralları düşünüldüğünde diğer tüm besinler gibi çiğköfte tüketimini de abartmamakta fayda var.

Çiğköftenin lavaşla beraber değil de marulla tüketilmesi fazla miktarda karbonhidrat alımının da önüne geçer. Çiğköfte alırken ise kalite belgelerine sahip, yapım ve saklama koşullarına dikkat edilen, güvenilir yerlerin tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır” diye konuştu.

 

 

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet