Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Elmayı kabuğuyla yiyin çünkü…
Elmayı kabuğuyla yiyin çünkü…
Elma diyip geçmeyin çünkü uzmanlar yararlarını anlatmakla bitiremiyor.
Yaşam 19 Şubat 2016 - 11:47

Haber: Selen AKGÜN / Kamera: Çağatay GÜRÜCÜ

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli elmayı özellikle de
kabuğuyla bol bol tüketmeyi önerdi. Elma giren eve doktor girmez deyiminin yerleşmiş bir deyim olduğunu belirten Kümeli, ”Bütün diyetisyenlerin de aslında simgelerinden bir tanesidir elma. Bizim simgemiz de yeşil elmadır örneğin’‘ ifadelerine yer verdi.

Foto: Shutterstock

Elmanın yüksek oranda lif içerdiğini kaydeden Kümeli, ”Yüksek lif içeren besinler tokluk hissimizi artırır. Daha çok tuvalete çıkma özelliği kazanırız. Bu özelliğinden dolayı tokluk hissi verir. Kilo vermede yardımcıdır. Yağ içermez ve dolayısıyla yağlanma yapmaz” dedi.

 

  

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Elmanın kolesterolü düşürücü etkisi de olduğunu belirten Kümeli, ”Kolesterolü düşürücü etki için özellikle de elmayı kabuğuyla yememiz gerekir. Bunun dışında mineral içeriği açısından elma yüksek oranda magnezyum, potasyum ve fosfor içerir. Cilt kanserini önleyici etkisi vardır.

Foto: Shutterstock

Tabi sadece elma yemekle de olmaz gerekli diğer koşullara da uymak gerekir, güneşte çok kalmamak gibi. Düzenli olarak elma yendiğinde sağlıklı ve güçlü kemiklere de ulaşmış oluruz. Belli oranda elmayı düzenli olarak tüketen kişilerde Alzheimer riski de azalır. En önemli özelliklerinden biri de enerji vermesidir” diye konuştu.

 

 

Son güncelleme: 13:12 - 28.03.2016
Yaşam 19 Şubat 2016 - 11:47