Reklamsız Sözcü

Eşsiz bir turizm cenneti: Arsuz

Akdeniz’in en güzel şehirlerinden bir tanesinde Hatay’dayız.
Ebru ERBERDİ
01:0728 Ağustos 2016
Eşsiz bir turizm cenneti: Arsuz
Akdeniz’in en güzel şehirlerinden bir tanesinde Hatay’dayız.

Akdeniz'in en güzel şehirlerinden bir tanesinde Hatay'dayız. Ağustos'un son günlerinde, sıcağı, Akdeniz'in harika havasını, denizin kokusunu ve sakinliği içimize çekmek için buradayız. İskenderun'u geçtikten sonra kendimizi Arsuz'da buluyoruz. Amanos Dağları ve Akdeniz'in sakin kıyıları arasında yer alan ilçemiz, Hatay'ın en büyük ilçelerinden birisidir.  Hatay şehrinin deniz kıyı şeridinin yüzde 20'si Arsuz sınırları içerisinde yer almaktadır. Arpa ve buğday başta gelmek üzere, pek çok sebze ve meyve bölgede yetiştir. Meşhur sahilleri ve koyları, yaz aylarında Arsuz'u eşsiz bir turizm cenneti haline getirir.

33

Kömbe

Malzemeler:
– 2 kg un
– Yarım kg tereyağı
– 1 kg civarında şeker
– 1 paket karbonat
– Kömbe baharatı
– Yarım su bardağı süt
– 150 gr susam
– Tuz

Ya­pı­lı­şı: Tereyağı, şeker ve sütü iyice karıştırarak eritin. İçine kömbe baharatı ekledikten sonra tekrar karıştırın. Un ve hamurun kabarması için karbonat ekleyin ve karışımı yoğurun. Hamurun dinlenmesi için yarım saat bekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve bir tarafını susama batırın. Susamlı tarafı kömbe kalıbına bastırarak şekil verin. Yüksek ısıda fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.

31

Keşürlü pirinç pilavı

Malzemeler:
– 2 su bardağı pirinç
– 3 kaşık tereyağı
– 4 tane siyah havuç (keşür)
– 1 soğan
– 10 diş sarımsak
– Karabiber
– Tuz

Ya­pı­lı­şı: Havuçları uzunlamasına dörde bölün ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve tereyağında kavurun, daha sonra üzerine havuçları ekleyin. Ayıklayıp yıkadığınız pirinci karışıma ekleyerek karabiber ve tuz serpin. Kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak servis edin. Üzerine limon sıkılarak yendiğini unutmayın.

30

Kabak bastırma

Malzemeler:
– 12 adet baş biber
– Karabiber
– Tuz
– 1 kg. kabak
– 3 adet domates
– 300 gr. kuşbaşı et n 2 çorba kaşığı tereyağı
– 1 tatlı kaşığı nane n Kahve kaşığı nar ekşisi
– 2 adet orta boy soğan n 4 diş sarımsak

Ya­pı­lı­şı: Etleri haşlayarak yemeği yapmaya başlayın. Kabakların kabuğunu kazıyın ve yıkandıktan sonra 2-2,5 cm büyüklüğünde kabakları doğrayın. Domateslerin çekirdeklerini ayıklayın. Haşlanmış etin üstüne ince doğranmış soğanlar, sarımsak, domates, kabak, tuz, biber ve yağ ilave ederek kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemek piştikten sonra ateşten alıp nar ekşisi ilave edin.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet