Medical News Today'in haberine göre; yeni bulgular, peynir alımının kardiyovasküler hastalık riski üzerindeki etkilerine bakan 15 gözlemsel çalışmanın analizinden elde edildi. shutterstock_109878935-custom Çin'deki Soochow Üniversitesi'nden Li-Qiang Qin ve meslektaşlarının yaptığı o çalışmaya göre; peynirin kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu açıkladı. Çalışmanın sonuçları Avrupa Beslenme Dergisinde yayımlandı. shutterstock_137057663-custom 2015 yılında yapılan araştırmaya göre; cheddar ve mozzarella peyniri en popüler seçenekti. Bu çalışmaya göre; "Peynir, kalsiyum, çinko ve A ve B-12 vitaminleri gibi sağlığa yararlı bazı besin maddeleri içeriyor olsa da doymuş yağlarda kolesterol düzeylerini artırabilir ve kalp hastalığı ve inme riskini artırabilir" denilmişti. shutterstock_272645645-custom Ancak yeni çalışma, bu popüler süt ürününün kardiyovasküler sağlık üzerinde ters etki yapabileceğini önerdi. Uzmanlar yine de bu bulguları teyit edinceye kadar, peynirde doymuş yağ oranının yüksek olduğunu unutmamak ve çok tüketmemek gerektiğine dikkat çekti. shutterstock_364648697-custom Amerikan Kalp Derneği, günlük kalorinin yaklaşık yüzde 5-6'sının doymuş yağlardan gelmesi ve bu sınırın altında kalmasına yardımcı olmak için az yağlı süt ürünlerine geçilmesini öneriyor. shutterstock_384402877-custom