Reklamsız Sözcü

Kanser riskini azaltan 10 besin

1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında, Diyetisyen Sevil Ürer Vefalı’dan kanser riskini azaltan doğal besinler hakkında bilgi aldık.
01:261 Nisan 2016
Kanser riskini azaltan 10 besin
1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında, Diyetisyen Sevil Ürer Vefalı’dan kanser riskini azaltan doğal besinler hakkında bilgi aldık.

1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında, Diyetisyen Sevil Ürer Vefalı'dan kanser riskini azaltan doğal besinler hakkında bilgi aldık. İşte soframızdan eksik etmemeniz gereken besinler ve sağlığımıza faydaları…

Doğal besinlerin gücünden yararlanın…

Kara üzüm: Çekirdeği ve kabuğuyla beraber tüketildiğinde, insan vücudunda kanser dokularının oluşumunu ve gelişimini engeller.
Sarımsak: Sarımsak, mide, göğüs, bağırsak, cilt ve prostat kanserlerinde tümörlerin oluşmasını engeller.
Domates: DNA hasarını engelleyerek kanser riskini azaltır. Özellikle akciğer, kolon ve meme kanserlerinde etkilidir.
Yeşil çay: Günde iki fincan şekersiz yeşil çay kanser oluşumunu önlemeye yardımcıdır.
Ananas: İçeriğindeki ‘bromelain' maddesi sayesinde tümörlü hücre gelişimini engeller.
Balık: Özellikle somon gibi omega 3 içeriği yüksek olan balıklar kansere karşı koruyucudur.

Kırmızıbiber: Kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Soğan: Doğal antibiyotik özelliğiyle bağırsak ve karaciğeri temizlemektedir.
Fındık: Tümör büyümesini engelleme ve kanserli hücrelerin kendilerini yok etmeleri sürecini başlatır.
Yoğurt: Yoğurdun içindeki probiyotik bakteriler vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede önemli bir role sahiptir.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet