Reklamsız Sözcü

Kansere karşı 7 besin

Diyetisyen Semra Pehlivan, kanser hastalığından korunmak için tüketilmesi gereken 7 besini açıkladı.
07:155 Nisan 2016
Kansere karşı 7 besin
Diyetisyen Semra Pehlivan, kanser hastalığından korunmak için tüketilmesi gereken 7 besini açıkladı.

Pehlivan'ın önerisine göre bu besinlerin tüketilmesiyle kansere karşı mücadele etmek daha kolay…

Greyfurt:
Naringin ve naringenin flavonoitlerini içeren, kansere karşı koruyucu bir besin kaynağı.

Yaban mersini:
Kansere karşı savaşan elajik asit içeriğiyle vücudu koruyan enzimleri çalıştırdığı ve kanser riskini düşürdüğü biliniyor.

Brokoli:
İçerisinde bulunan glukosinolatlar sayesinde vücutta oluşan veya dışarıdan alınan ve kansere yol açan toksinlerin vücuttan dışarıya atımını sağlıyor.

Sebze ve meyve:
Günde beş porsiyon patlıcan, domates, nar, havuç, kayısı gibi koyu renkli besinler tüketilmeli.

Zerdeçal:
Yapısında bulunan kurkuminoitler, özellikle pankreas kanseri riskini azaltmada etkili oluyor.

Erik:
Zengin diyet lifinden dolayı sindirim sistemini düzenleyici etkisi var. Hem kuru hem de taze tüketilmesi öneriliyor.

Yeşil çay:
Kolon, mide, özefagus ve akciğer kanserleri başta olmak üzere birçok kanser türünde tedaviye olumlu yönde destek olduğu biliniyor. CİHAN

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet