Reklamsız Sözcü

Kendine aşık edecek bir ilçemiz: DİDİM

Ege Bölgesi’nin incilerinden birisi olarak değerlendirebileceğimiz bir ilçemizdeyiz bu hafta.
Ebru ERBERDİ
01:427 Ağustos 2016
Kendine aşık edecek bir ilçemiz: DİDİM
Ege Bölgesi’nin incilerinden birisi olarak değerlendirebileceğimiz bir ilçemizdeyiz bu hafta.

Ege Bölgesi'nin incilerinden birisi olarak değerlendirebileceğimiz bir ilçemizdeyiz bu hafta. Didim, tarihi dokusu, doğası ve turistik değerleriyle sizi kendine aşık edecek bir ilçe.  Turizm, ilçenin en önemli geçim kaynaklarından birisi oluyor. Tarım ise bu geçim kaynaklarının bir diğer önemlisi olarak listeye adını yazdırıyor. Didim, bence mutlaka uğramanız gereken eşsiz bir rota.

34

Enginar dolması

Malzemeler:
– 5 adet enginar göbeği – 1 çay bardağı zeytinyağı – 1 adet limon – 3 su bardağı pirinç – 1 yemek kaşığı dolma fıstığı – 4-5 adet soğan – 1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu – 1 demet maydanoz – Yarım demet nane ya da 1 yemek kaşığı kuru nane, şeker, tuz.

Ya­pı­lı­şı: Pirinci sıcak su ile ıslatılıp 15 dakika dinlendirin, bu sırada bir tencereye dolma fıstığı konup zeytinyağında pembeleşmelerini sağlayın. İnce doğranan soğanı üzerine ekleyin ve soteleyin. Pirinci süzdükten sonra soğana katın ve 5 dakika kavurun. Tuz, şeker, kuş üzümü ve sıcak su ekleyip kısık ateşte suyu kalmayıncaya kadar pişirin. Ateşten aldığınız pirinci soğutun ve maydanoz, dereotu, nane ilave edin ve iyice karıştırın. Diğer tarafta enginar göbeklerini limonlu suda 10 dakika haşlayıp bir tepsiye yerleştirin. Hazırlanan pirinç harcını enginar göbeklerine doldurun. Sıcak su, limon suyu, tuz, şeker, zeytinyağı karışımını tepsiye koyun. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatp 15 dakika pişirin. Enginarlar yumuşayınca ateşten alın ve yemeği soğumaya bırakın.

32

Tahinli pide

Malzemeler:
– 200 gr hamur – 130 gr tahin – 85 gr şeker – 15 gr susam

Ya­pı­lı­şı: Hamuru elle yuvarlak bir biçimde açın. İçine tahin döküp hamurun her tarafına yedirin. Daha sonra içerisine şeker koyup, şeker tahin ve hamuru iyice birbirine karıştırın. Hamuru kendi etrafında dolayarak katlayın ve akabinde tekrar yuvarlak bir şekilde açın. Yine üzerine tahin sürerek üzerine susam ve tereyağı ilave edin ve hamuru fırına verin. Ateşten uzak pişmesine önem gösterdikten sonra pideyi servis edebilirsiniz.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet