Türünün ilk örneği olan ekmeği üreten Finlandiya'lı bir fırın her bir ekmek için, kurutularak toz haline getirilmiş 70 adet cırcır böceği, un, buğday ve çeşitli tohumlar kullanıldığını söyledi. İşte ayrıntılar... Birleşmiş Milletler (BM) 2013 yılında en az iki milyar insanın böceklerle beslendiğini öngörmüştü. Bm tarafından yapılan açıklamada bin 900´den fazla böcek türünün yemeklerde kullanılabileceği yer almıştı. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ise 2013 yılında başlattığı bir programla böcek üretimi ve tüketimini desteklemişti. circiric Fırınının yetkilisi Juhani Sibakov, konseptin geçtiğimiz yazdan beri hazır olduğunu ancak Finlandiya yetkilileri tarafından onaylanmadan piyasaya sürülemediğini söyledi. Finlandiya geçtiğimiz haftalarda gıda amaçlı böcek satışlarına getirilen yasağı kaldırmıştı. Sibakov, ekmeğin normal ekmekten daha fazla protein içerdiğini söyleyerek, "Bu ekmek tüketicilere hem iyi bir protein kaynağı olacak hem de böcek bazlı yemeklere ısınmalarını sağlayacak" dedi. Deneyenlerin aradaki farkı anlamadığı ve normal tatta bulduğu ekmek, ilk olarak Helsinki´de satışa sunuldu. Gıda amaçlı böcek kullanımına izin veren diğer Avrupa ülkeleri ise İngiltere, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Danimarka. [old_news_related_template title="Yeni Zelanda'da 30 milyon yıllık kireçtaşı mağarasındaki ateşböcekleri" desc="Yeni Zelanda'daki turizm komisyonunda çalışan fotoğrafçı Joseph Micheal, 30 milyon yıllık bir mağarada ateşböceklerinin inanılmaz görüntülerini fotoğrafladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/m1-5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/yeni-zelandada-30-milyon-yillik-kirectasi-magarasindaki-atesbocekleri/"]