Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Sahte balı anlamak için 5 yöntem
Sahte balı anlamak için 5 yöntem
Balın sağlığımıza olan katkıları çok fazla. Doğal ve taze olması halinde vücudumuzdaki bakterileri öldürür ve antibiyotik görevi görür. Yapılan araştırmalarda ise bal sayesinde ileride bakterilerle mücadele etmeye yarayan aşı ve ilaçlar yapılacağı görüldü. Maalesef bazı ‘organik' ballar gerçek olmayabiliyor ve içinde gıda takviyeleri bulunabiliyor. Bunun haricinde sahte ballarda polen ve insan sağlığına yararlı olan maddeler bulunmuyor.
Yaşam 27 Eylül 2017 - 15:19

ABD’deki Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın yaptığı araştırmalarda ABD’de satılan balların %75’inin doğal olmadığı tespit edildi. Avrupa’da da durum farklı değil. İnsanlar markette gördükleri balların tamamen doğal olduğunu düşünebiliyorlar. Ancak yapılan deneyler ile çoğu balın sahte olduğu tespit edildi. İşte sahte balların özellikleri…

shutterstock_145700177-custom

Balın içine yüksek fruktozlu mısır şurubu veya yapay tatlandırıcı vardır. Üreticiler arıları şeker şurubu ile besleyerek içerisinde polen olmayan maddeler üretmelerini sağlarlar. Balı o kadar filtrelerler ki en sonunda içinde hiç polen kalmaz.

shutterstock_169451567-custom

1. Yöntem: 1 Kaşık balı suya koyun!

Bir yemek kaşığı alıp suyun içine koyun. Bal erirse gerçek değildir. Bal suyun dibine çökerse gerçektir.

shutterstock_283974902-custom

2. Yöntem: Balın üstüne birkaç damla iyodin damlatın!

Daha sonra da içinde biraz su olan su bardağına ekleyin. Balın rengi maviye dönerse içinde mısır nişastası vardır.

shutterstock_309485441-custom

3. Yöntem: Su bardağının içine birkaç damla sirke koyun üzerine bal ekleyin!

Bal köpürürse içinde takviye madde vardır.

shutterstock_330563384-custom

4. Yöntem: Kibriti balın içine sokup, çıkartın!

Kibriti balın içine sokup çıkarın ve daha sonra yakmaya çalışın. Eğer yanarsa bal doğaldır.

shutterstock_334627208-custom

5. Yöntem: Balı yemek kaşığıyla alıp havada ters tutun.

Eğer balın içinde su varsa yere düşecektir. Yoksa ve düşmezse gerçek baldır.Bal alırken içindekiler kısmını inceleyin. İçinde yüksek fruktozlu mısır şurubu veya glükoz bulunan balları kesinlikle almayın. En sağlıklı bal, balı üreten kişilerin çiftliğinden direk olarak alınan baldır.

shutterstock_386353828-custom
Yaşam 27 Eylül 2017 - 15:19