Reklamsız Sözcü

Sakin bir hayat için en ideal yer: Harmancık

Mar­ma­ra­’nın Gü­ney böl­ge­sin­de, Ulu­da­ğ’­ın gü­ne­yin­de bir cen­ne­te da­vet­li­si­niz.
Ebru ERBERDİ
06:2818 Eylül 2016
Sakin bir hayat için en ideal yer: Harmancık
Mar­ma­ra­’nın Gü­ney böl­ge­sin­de, Ulu­da­ğ’­ın gü­ne­yin­de bir cen­ne­te da­vet­li­si­niz.

Mar­ma­ra'nın Gü­ney böl­ge­sin­de, Ulu­da­ğ'­ın gü­ne­yin­de bir cen­ne­te da­vet­li­si­niz. Bur­sa'nın en gü­zel il­çe­le­rin­den bi­ri­si olan Har­man­cık, her tür­lü gü­zel­li­ğiy­le ka­pı­la­rı­nı si­zin için açı­yor ve bu il­çe­miz, si­zi ken­di­ne hay­ran bı­ra­kı­yor. Es­ki is­mi Çar­dı olan il­çe­miz, şeh­re yak­la­şık bir bu­çuk sa­at uzak­lık­ta, şe­hir ha­ya­tı içe­ri­sin­de da­ha sa­kin bir ha­yat sür­mek is­te­yen­ler için bir ka­ça­mak su­nu­yor. Ge­li­şen zen­gin ta­rım sek­tö­rü, Har­man­cı­k'­ın ve Bur­sa'nın mut­fa­ğı­na da et­ki eder. Buğ­day, ar­pa, mı­sır ve ay­çi­çe­ği bu ürün­le­ri­n ba­şın­dadır.

65

Dik dik kebabı

Malzemeler: – 250 gr kemiksiz tavuk eti – 1 adet kuru soğan – Domates Salçası – Tuz Hamuru İçin: – 200 gr. un – 4 yumurta – Tuz – 2 bardak su

Ya­pı­lı­şı: Tavuk etlerini ve kuru soğanı doğrayıp tencereye koyun. Salça ve tuz ilave ettikten sonra üzerine bir bardak sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın. Hamur için un, yumurta, tuz ve suyu bir kabın içinde yoğurun. Hamurdan bezeler yapın ve daha sonra bezeleri oklava ile börek yufkası kalınlığında açın. Oklava ile rulo haline getirdiğiniz yufkaları yaklaşık 3cm kalınlığında keserek tepsiye dizin. Tepsiye dik olarak yerleştirdiğiniz yufkaları üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra soğuması bekleyin, soğuyan yufkanın üzerine daha önce hazırlanmış tavuklu harcı sıcak olarak dökün. Tavuk parçalarını yufkaların üzerine yerleştirin. 5-10 dakika yufkaların yumuşamasını bekledikten sonra servis yapın.

62

Kestaneli lahana sarması

Malzemeler: – 20 adet kestane – 1 adet orta boy lahana – 1 su bardağı pirinç – 3 adet soğan – Yarım demet nane – 1 su bardağı zeytinyağı – 1 çay kaşığı yenibahar – 1 çay kaşığı karabiber – 1 çay kaşığı şeker – 2 çay kaşığı tuz

Ya­pı­lı­şı: Kestaneleri çizin ve haşlayın, daha sonra kabuklarını soyun, küçük parçalara bölün. Soğanları ince ince kıydıktan sonra, zeytinyağında pembeleştirin. Üzerine yıkanmış pirinç, kestane, baharatlar ve kıyılmış maydanozu ekleyin. 2-3 dakika sonra ateşten alın. Bu karışımı haşlanmış lahana yapraklarına sarın, tencereye dizin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet