Reklamsız Sözcü

Sessizliğini ve sakinliğini koruyan ilçemiz: KARABURUN

İzmir’in üç tarafı denizlerle çevrili, Karaburun, sakinliği ve dinginliği yeniden keşfedeceğiniz bir ilçe olarak size kapılarını açıyor.
Ebru ERBERDİ
06:4815 Ağustos 2016
Sessizliğini ve sakinliğini koruyan ilçemiz: KARABURUN
İzmir’in üç tarafı denizlerle çevrili, Karaburun, sakinliği ve dinginliği yeniden keşfedeceğiniz bir ilçe olarak size kapılarını açıyor.

İzmir'in üç tarafı denizlerle çevrili, Karaburun, sakinliği ve dinginliği yeniden keşfedeceğiniz bir ilçe olarak size kapılarını açıyor. İzmir'in şehir merkezine 106 kilometre uzaklıktaki ilçemiz, Ege'nin en güzel kıyılarından bazılarına ve harika bir doğal güzelliğe sahip. Şehre kısmen uzak oluşundan dolayı, Karaburun sessizliğini ve sakinliğini korumaya devam ediyor. Pek çok doğa harikasını da içerisinde barındırıyor. İlçemiz özellikle kelebek fotoğrafçılığı için uğrak bir yer olarak biliniyor.

17

Arapsaçlı kuru fasulye

Malzemeler:
– 250 gr. kuru fasulye – 2 orta boy soğan – 3 diş sarımsak – 4 sivri biber – 2 soyulmuş domates – 20 gr. arapsaçı (yoksa rezene yaprakları) – 10 gr. tereyağı – 1 tutam tuz, karabiber

Ya­pı­lı­şı: Fasulyeleri bir gece önceden ıslayın ve ertesi gün haşlayın. Tereyağını erittikten sonra soğan ve sarımsak ekleyin. Soğanlar pembeleşince biberleri ilave edin. Biberler de piştikten sonra haşlanmış fasulyeleri, arapsaçını ve küp doğranmış domatesleri ekleyip kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. On dakika kadar kısık ateşte pişirin ve servise hazır hale getirin.

16

Enginarlı Pilav

Malzemeler:
– 2 su bardağı pilavlık pirinç – 3 adet enginar (taze veya dondurulmuş) – 1 adet havuç – 1 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş) – 1 kahve fincanı zeytinyağı – 1 tutam dereotu – Yeteri kadar tuz, karabiber – 3.5 su bardağı sıcak su

Ya­pı­lı­şı: Pirinci ıslatın, havucu doğrayın, enginarları küp küp kesin. Zeytinyağını tencereye koyup havuç ve bezelyeleri kavurun. Pirinci ilave edip tuzunu ekleyin, biraz kavurun. Enginarları ekleyin. Karabiber ve dereotu ilave edin. Üzerine 3.5 bardak su ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 20 dakika demlendirip, servis yapın.

15

Terbiyeli enginarlı kuzu buğulama

Malzemeler:
– 200 gr. kuzu sırt – 100 gr. taze enginar – 2 orta boy soğan – 4 diş sarımsak – 20 gr. tereyağı – 10 gr. zeytinyağı
Terbiyesi için:
– 20 gr. yoğurt – 5 gr. un – Yarım limon suyu – 1 yumurta – 1 tutam tuz , karabiber

Ya­pı­lı­şı: Derin bir tencerenin içerisinde tereyağı ve zeytinyağı eritin. Soğan, sarımsak ve kuşbaşı doğranmış kuzuyu içerisine atın. Etler piştikten sonra küp küp doğranmış enginarları karışıma ekleyin. Ayrı bir kapta terbiye malzemesini karıştırıp süzdükten sonra etin üstüne boşaltın. Pişirip üzerine maydanoz ekleyerek servis edin.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet