Reklamsız Sözcü

Sıcacık yaz günlerinde buz gibi içecekler

Güneş pırıl pırıl günümüzü aydınlatırken, çoğu zaman sıcakla mücadele etmekte zorlanıyoruz.
01:0027 Mayıs 2016
Sıcacık yaz günlerinde buz gibi içecekler
Güneş pırıl pırıl günümüzü aydınlatırken, çoğu zaman sıcakla mücadele etmekte zorlanıyoruz.

Güneş pırıl pırıl günümüzü aydınlatırken, çoğu zaman sıcakla mücadele etmekte zorlanıyoruz. İşte tam bu noktada imdadımıza içecekler yetişiyor. Kimi sodayla ferahlarken kimi meyve suyunu tercih ediyor. Evde de yapabileceğiniz birbirinden leziz içeceklerden birkaçının tarifini sizler için kaleme aldım. Şimdiden hepinize afiyet olsun!

22

Karpuz frozen

– 2 büyük dilim, küp küp kesilmiş karpuz
– 1 tatlı kaşığı toz şeker
– 1 kase parçalanmış buz

Karpuz dilimindeki çekirdekleri temizleyin. Küp şeklinde kesip mutfak robotuna alın. İçine şeker ve buz parçalarını ilave edip bir dakika kadar çırpın. Hemen servis yapın. Bir kişi için hazırlanmış olan bu tarifi uygulamanın tek dezavantajı, dikkat etmezseniz üzeriniz leke olabilir.

24

 

Buzlu yeşil çay

– Üç yemek kaşığı yeşil çay
– İki adet limon
– 1.5 litre su
– 10 küp buz
– 1 demet taze nane
– 6 yemek kaşığı toz şeker
– Her bardak için iki dilim limon ve nane

Üç yemek kaşığı yeşil çayı bir litre su ile 10 dakika demleyin. Çay demlenirken iki adet limonun suyunu sıkıp su dolu sürahiye ekleyin. Limon kabuklarını ve naneyi de sürahiye atın. Sıcak çayı sürahiye aktarın ve toz şekeri (ya da tatlandırıcıyı) ekleyip karıştırın. Şeker eriyince soğuk su ve buzları içine ekleyip bulanık bir görüntü vermesini engelleyin. Hazırladığınız buzlu çayı buzdolabında dört saat kadar dinlendirip servis yapın.

23

Buzlu ve sütlü mocha

– 2 yemek kaşığı nescafe
– 2 yemek kaşığı kakao
– 2 bardak kaynamış su
– 2 su bardağı süt
– Toz şeker
– Kremşanti
– Çikolata rendesi ya da sosu

Geniş bir kapta neskafe, kakao ve şekeri iyice karıştırın. İçine sıcak su koyup tüm malzeme eriyinceye kadar bekleyin. Daha sonra aynı kaba iki bardak soğuk süt ekleyin. İyice karıştırın ve buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Servis zamanı gelince hazırladığınız içeceği bardaklarınıza doldurun ve içine buz ekleyin. Üzerine kremşanti koyun, çikolata sosu ya da çikolata rendesiyle süsleyin.

25

Fesleğenli ayran

– 1 su bardağı yoğurt
– 1 bardak su
– Yarım salatalık
– 2 tutam tuz
– 3 küp buz
– 1 çay kaşığı sirke
– Bir tutam taze nane ve fesleğen

Taze nane ve fesleğeni içine bir çay kaşığı sirke koyduğunuz küçük, su dolu bir kapta üç dakika bekleterek dezenfekte edin. Bir su bardağı yoğurt, bir bardak su ve iki tutam tuzu mutfak robotuna ya da blender'a koyun. Yarım soyulmuş salatalığı da doğrayıp içine atın. Suda bekleyen nane ve fesleğeni iyice durulayın ve biraz doğrayıp robotun içine koyun. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra üç küp buzu da içeceğin içine atın. Lezzetine doyulmaz ayranınız içime hazır.

20

Naneli limonata

– 6 adet büyük limon
– Yarım demet nane
– 2 su bardağı şeker
– 6 bardak su

Geniş ve derin bir kaba altı adet limonun kabuğunu rendeleyin. İçine yarım demet nane yaprağını küçük küçük doğrayın, iki su bardağı toz şekeri de ilave edip 10 dakika boyunca ovun. Daha sonra kabuklarını rendelediğiniz limonların suyunu sıkıp hazırlamış olduğunuz karışıma ekleyin. İçine altı bardak su ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı 30 dakika buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardığınız karışımı süzün. Limonatayı bardaklara döküp içine buz parçaları atın. Daha sonra nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet