Reklamsız Sözcü

Sınırları belirleyen etkileyici ilçe: Meriç

Yunanistan’la 56 km’lik bir sınır şeridine sahip olan Meriç, Edirne’nin en güzel ilçelerinden biri... Mutfağıyla da kültürleri bir araya getiriyor
Ebru ERBERDİ
01:3525 Eylül 2016
Sınırları belirleyen etkileyici ilçe: Meriç
Yunanistan’la 56 km’lik bir sınır şeridine sahip olan Meriç, Edirne’nin en güzel ilçelerinden biri... Mutfağıyla da kültürleri bir araya getiriyor

Yunanistan'la 56 km'lik bir sınır şeridine sahip olan Meriç, Edirne'nin en güzel ilçelerinden biri… Mutfağıyla da kültürleri bir araya getiriyor

Tür­ki­ye'nin en uç nok­ta­la­rın­dan bi­rin­de, kom­şu­muz­la sı­nı­rı­mı­zı be­lir­le­yen bir il­çe­de­yiz bu haf­ta… Edir­ne'nin en gü­zel il­çe­le­rin­den bi­rin­den, Me­ri­ç'­ten her­ke­se mer­ha­ba… Do­ğal sı­nır­lar­la ken­di ala­nı­nı be­lir­le­miş olan Me­riç, adın­dan mü­te­vel­lit, ku­ze­yde Me­riç Neh­ri'n­den, gü­ney­de de Er­ge­ne Neh­ri'ne ka­dar uza­nır. İl­çe­nin sı­nır kom­şu­muz Yu­na­nis­ta­n'­la yak­la­şık 56 km'­lik bir sı­nır şe­ri­di­ne sa­hip­tir. İl­çe­miz Os­man­lı dö­ne­min­den, Bal­kan Sa­vaş­la­rı'n­dan ve Yu­nan İş­ga­li'n­den ol­duk­ça et­ki­len­miş­tir.

34

Mamzana

Malzemeler: – 2 adet patlıcan – 2 adet kırmızı etli biber – 2 diş sarımsak – Bir kase yoğurt – Yarım demet maydanoz – Kırmızı biber – 3 kaşık zeytinyağı

Ya­pı­lı­şı: Patlıcanları ve etli kırmızı biberi ocak üzerinde közleyin. Közlenmiş patlıcan ve biberin kabuklarını soyarak beraberce ve ince ince kıyın. Sarımsağı kıyarak yoğurtala karıştırın. Yoğurtlu karışımı patlıcanlı biberle karıştırın. Bir tavada kırmızı biberle zeytinyağını berabaer ısıtın.  Biberli yağı yoğurtlu patlıcanın üzerine gezdirin.

35

Nohutlu ekmek

Malzemeler: – 6 su bardağı un – 1 çorba kaşığı sıvı yağ – 45 gr nohut – 1.5 çorba kaşığı tuz – Su

Ya­pı­lı­şı: Nohutları yıkayıp havanda dövün. Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin. 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Nohudu ekleyip karıştırın ve 2-3 misli kabarana kadar bekletin. Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir yoğrulması gerekiyor). Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet