Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Sirkeden bir fayda daha
Sirkeden bir fayda daha
Yeni araştırmalar, sirkenin sindirim sistemi hastalıklarında ortaya çıkan ağrıyı azalttığını gösterdi.
Yaşam 15 Şubat 2016 - 16:09

Sirke, salatalara ve yemeklere lezzet katarken aynı zamanda sindirim sistemi hastalıklarında ağrının azalmasına yardımcı oluyor. Bilim insanlarının fareler üzerinde yaptığı bu araştırma, sirke ve ana bileşen olan asetik asitin önemli ölçüde ülseratif kolit belirtilerini azalttığını gösterdi.

Kalın bağırsağın iltihaplanması ve ülser gelişiminin, bağırsaktaki bazı bakteri düzeyleri ile bağlantılı olduğu düşünülüyor. Şimdi Çinli araştırmacılar, kolit benzeri belirtileri bulunan farelere sirke verilen önceki çalışmaların yararlı olduğunu gösterdi.
Tarım ve Gıda Kimyası Dergisi’ne tedavinin potansiyel zararlı proteinlerin seviyelerini düşürdüğü raporu eklendi.

Dailymail’in haberine göre bilim insanları, çalışmanın sirkenin ülseratif kolit üzerindeki etkisinin anlaşılabilmesi için başka çalışmalarla desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.

Yaşam 15 Şubat 2016 - 16:09
Etiketler