Bu reaksiyon propenilsülfirik asit oluşmasıyla sonuçlanır ki bu daha sonra LF-sentez enzimi ile propanethial s-oksit gazına dönüşür. shutterstock_196617731-custom Bu gaz ayrıca, LF-sentez enzim ( Lachrymatory Factor sentezleyen enzim) yani orjinal adıyla Lachrymatory Factor (ağlama faktörü) olarak bilinir. shutterstock_264704039-custom Bu gaz kararsızdır ve su ile reaksiyona girerek sülfirik asit meydana gelir. shutterstock_295238315-custom Bu durum gözlerde gerçekleştiğinde, gözler büyük miktarda su üreterek asidi nötr hale getirir ve böylece bizi ağlamaklı yapar. shutterstock_312755900-custom Soğan familyasından gelen sarımsak ve taze yeşil soğan da kesildiğinde sülfirik asit meydana getirir fakat ağlama etkisi yaratmaz çünkü daha az LF-sentez enzimi ortaya çıkar. shutterstock_342820229-custom Soğan keserken ağlamamak için ne yapmamız gerekiyor? İşte size birkaç formül... shutterstock_345948110-custom 1. Yöntem: Soğanı kesmeden yarım saat önce buzdolabına koyun. shutterstock_362438897-custom Bu yöntem soğanın içindeki reaksiyonu değiştirdiği için ağlama etkisini de en aza indiriyor. shutterstock_412084801-custom 2. Yöntem: Soğanı doğrarken çok hızlı davranın. shutterstock_419081695-custom Gaz gözünüzle temas etmeden kesme işini halledin. shutterstock_459969088-custom 3. Yöntem: Ağzınıza bir parça ekmek alın. shutterstock_537503362-custom Böylece göz yakıcı enzimleri bu ekmek içine çekebilir. shutterstock_547178683-custom 4. Yöntem: Soğan doğrarken sakız çiğneyin. Böylece ağzınızdan nefes alırsınız. Gözleriniz de yanmaz. shutterstock_574124530-custom 5. Yöntem: Soğanı akan suyun altında doğrayın.