Suyun sırrı kitabının yazarı Dr. Howard Murat, su tüketimi ile ilgili ilginç bir noktaya değiniyor. Su içmenin de faydalı olduğunu belirten Murat, bundan ziyade sebze ve meyvelerden alınan suyun vücuttaki etkisine değiniyor. Daily Mail'in haberine göre kavun, göbek salata gibi su oranı yüksek besinler tüketmek, eklem ve dokulara çok faydalı. Sindirime, toksinlerden arınmaya ve tabiki cildin nemini korumasına faydası olan bu sebze-meyveler ayrıca vücut ısısını da düzenliyor. California Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Howard Murat konu ile ilgili şu bilgileri verdi: "Sağlıklı nemlendirme vücutta tuttuğunuz su ile alakalı, vücudunuzdan çıkıp giden su ile alakalı değil. Su içmenin yanlış bir tarafı yok ama önemli olan suyun hücreleri beslemesi. Eğer suyu sebzelerden de almazsak vücutta yeterli etkiyi yaratmaz ve ağrıyan eklemler, sürekli şiş bir karın ile yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Sudan zengin sebzeler tükettiğinizde vücut suyu daha yavaş emer ve vücudunuz daha uzun süre susuzluk çekmez." 50 yaşından sonra vücudun nem oranı yüzde 50 azalıyorken zamanında önlem almak ve bu listedeki besinleri tüketmeye özen göstermek gerekiyor. EN ÇOK SU İÇEREN SEBZELER VE MEYVELER - Göbek salata-300 ml - Dolmalık kabak-142 ml - Portakal-122 ml - Elma/Armut 115 ml - Patates-118 ml - Domates-109 ml - Salatalık-100 ml - 1 dilim karpuz-92 ml - 8 çiçek karnabahar-73 ml - 1 avuç Çilek-73 ml - Greyfurt-72 ml - 1 avuç Ahududu-69 ml - 1 avuç Yaban Mersini-68 ml - 3 kayısı-68 ml - Havuç-63 ml - Kırmızı biber-50 ml - 5 adet Turp-40 ml - Kereviz-38 ml - 1 avuç Brokoli/Ispanak-26 ml