Reklamsız Sözcü

Temiz bir deniz ve sakin bir ilçe: Dikili

Sıcak havaları ve yaz tatilini fırsat bilip, Türkiye’nin en güzel sahillerine yol almaya devam ediyoruz.
Ebru ERBERDİ
23:4216 Temmuz 2016
Temiz bir deniz ve sakin bir ilçe: Dikili
Sıcak havaları ve yaz tatilini fırsat bilip, Türkiye’nin en güzel sahillerine yol almaya devam ediyoruz.

Sıcak havaları ve yaz tatilini fırsat bilip, Türkiye'nin en güzel sahillerine yol almaya devam ediyoruz. Ege'nin incisi İzmir'e doğru uzanan yolda, birbirinden güzel kıyıları geçiyoruz, hafif kuzeye doğru yöneliyoruz ve kendimizi Dikili'de buluyoruz. Liman şehri olması, Dikili'yi önemli kılan bir diğer özellik oluyor. İlçemizin ter temiz plajları ve sakin hayatı, insanı kendine aşık ediyor. Bu temiz plajları termal kaynaklar takip ediyor ve bir başka güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Dikili, deyim yerindeyse Ege'ye has tüm güzellikleri tek bir çatı altında topluyor. Krater göller, plajlar, mağaralar ve Madra Çayı, ilçenin mutlaka görmeniz gereken yerlerinden sadece birkaçı. Bu doğal güzellikler Dikili'nin mutfağına da yansıyor.

11

Keşkek çorbası

Malzemeler: – 1 çay bardağı haşlanmış buğday – 3 su bardağı et suyu – 1 kase haşlanmış dana et – 1 çay bardağı süt – 100 gr margarin – 1 tatlı kaşığı tuz kırmızı biber – 1 tatlı kaşığı kuru nane – 1 defne yaprağı

Ya­pı­lı­şı: Küçük küçük doğrayıp haşladığımız et ile haşlanmış buğdaya defne yaprağı ekleyip blender yardımı ile iyice ezin. Tencerede margarini eritip üzerine süt ekleyin, buğday karışımını da üzerine ekleyip et suyu ilave edin ve 15 dk. kadar kaynatın. Tuz ekleyip altını kapatın ve servis yapmadan önce kırmızı biber ve kuru nane ile süsleyebileceğinizi unutmayın.

10

Kalamar yumurtası

Malzemeler: – 2 adet kalamar yumurtası – 4 çorba kaşığı mayonez – 1 diş sarımsak – Karabiber – Tuz

Ya­pı­lı­şı: Bol suyla yıkadığınız yumurtaları güvece yerleştirin. Ayrı bir kapta 4 çorba kaşığı mayonezi, dövülmüş 1 diş sarımsağı, 1 tutam karabiberi ve yeterince tuzu karıştırın. Yumurtaların üzerine dökün. Fırında 5-6 dakika pişirip, sıcak servis yapın.

9

Karadutlu lor tatlısı

Malzemeler: – Yarım kilo karadut – 750 gr şeker – 1 su bardağı su – ½ Limon suyu

Ya­pı­lı­şı: Dutları yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra, bir tencereye 750 gr şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyip ocağa koyun, şeker eriyip şerbet kaynamaya başlayınca içerisine ayıkladığınız dutları atıp bir süre daha kaynatın. Reçel kıvamını alınca yarım limon suyunu ekleyerek reçeli ocaktan alıp soğumaya bırakın. Reçel soğuyunca cam bir kavanoza doldurun. Dilerseniz bu tatlıyı hazır dut reçeli ile de hazırlayabileceğinizi hatırlatayım. Yarım kilo tatlı loru dilimleyerek servis tabaklarına alın. Lorun üzerine daha önceden hazırlamış olduğunuz dut reçelinden dökerek servis yapın.

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet